Cum să furi de la mall cu cleştele de unghii? Iată metoda unei tinere ieşence!

marți, 04 iulie 2023, 01:50
2 MIN
 Cum să furi de la mall cu cleştele de unghii? Iată metoda unei tinere ieşence!

O ieşeancă a apelat la o modalitate ingenioasă pentru a fura din magazine: tăierea sistemelor antifurt cu un cleşte de unghii. Metoda nu a fost însă infailibilă, iar tânăra a ajuns în faţa instanţei.

În seara zilei de 16 iunie 2021, Loredana Cojocaru a mers la un magazin din complexul Palas Mall şi a cerut două perechi de patofi sport pentru a le proba. A intrat cu pantofii în cabină, iar după 10 minute a ieşit şi s-a îndreptat direct către ieşire.

Vânzătoarea a sesizat însă că în cabină se mai afla doar o pereche de pantofi, aşa că a urmărit-o pe Cojocaru, ajungând-o din urmă la intrarea într-un alt magazin. Perechea de pantofi dispărută, în valoare de 569 lei, se afla în geanta tinerei de 18 ani. A fost chemată poliţia, fiind întocmite actele de constatare a infracţiunii flagrante.

Două luni mai târziu, tânăra şi-a încercat din nou norocul, tot în Palas Mall. Fusese la o prietenă pentru a o ajuta să taie ghearele câinelui său şi se gândise să folosească cleştele pentru a tăia sistemele antifurt de pe haine. Luase dintr-un magazin un tricou şi o pereche de pantaloni scurţi în valoare totală de 160 lei, intrase în cabina de probă, tăiase sistemele antifurt şi ieşise.

Nu fusese însă suficient de atentă. În momentul în care a părăsit magazinul, alarma porţilor de siguranţă s-a declanşat, iar tânăra a fost oprită de un agent de securitate.

Cazul a ajuns în atenţia magistraţilor Judecătoriei ieşene. Fata şi-a recunoscut vina, ceea ce a condus şi la o sentinţă mai uşoară. De la data comiterii faptelor, Cojocaru se angajase în străinătate, având un loc de muncă stabil, aşa că judecătorii au avut încredere că îşi poate schimba comportamentul, mai ales că fata nu avea antecedente penale.

Ea a fost condamnată la un total de 11 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Comentarii