Cursă în format minion

sâmbătă, 01 noiembrie 2014, 02:43
2 MIN
 Cursă în format minion

La Marele Premiu de Formula 1 al SUA vor lipsi echipele Catherham şi Marusia iar Sebastian Vettel ar putea lipsi din calificări

 
FIA a modificat şedinţa de calificări a Marelui Premiu al SUA, antepenultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, după ce echipele Caterham şi Marussia au declarat forfait pentru cursa de la Austin (Texas), din cauza problemelor financiare, informează  www.formula1.com.
Pe grila de start a Marelui Premiu al SUA se vor afla numai 18 monoposturi, reprezentând nouă echipe. Acesta va fi cel mai mic număr de maşini pe grilă de la Monaco Grand Prix, ediţia 2005. În aceste condiţii, vor fi eliminate cele mai lente patru monoposturi în fiecare dintre primele două reprize ale calificărilor, faţă de şase de obicei. Q3, ultima repriză a calificărilor, va rămâne nemodificată, astfel că zece piloţi îşi vor disputa locurile pe grilă. Calificările Marelui Premiu al SUA vor avea loc sâmbătă, de la ora 20.00, cursa fiind programată a doua zi, de la ora 22.00.
Pe de altă parte, mecanicii Red Bull intenţionează să schimbe unitatea de propulsie a monopostului pilotat de Sebastian Vettel la Marele Premiu de Formula 1 al SUA, astfel că este posibil ca sportivul german să nu ia startul în calificările cursei de la Austin, informează presa internaţională.   Unitatea de propulsie include motorul, sistemul ERS, sistemul de stocare a energiei, sistemul electronic de control şi turbina. Un pilot este penalizat cu zece locuri pe grila de start de fiecare dată când schimbă o parte a unităţii de propulsie, începând cu a şasea componentă. Dacă le schimbă pe toate odată, pilotul trebuie să pornească în cursă de pe linia boxelor.
Cvadruplul campion mondial a folosit integral cinci unităţi de propulsie până în prezent şi mecanicii vor să schimbe toate componentele, ceea ce îl va penaliza pe Vettel cu o plecare de la standuri, motiv pentru care nu ar mai avea rost să mai concureze în calificări. Mai mult, el ar proteja în acest fel noua unitate de propulsie, în vederea ultimelor două Grand Prix-uri ale sezonului.
 
 
 

Comentarii