Cursuri de echitaţie pentru antrenori şi monitori la USV Iaşi. Cât este taxa? Cum se face preselecţia?

miercuri, 21 februarie 2024, 02:50
3 MIN
 Cursuri de echitaţie pentru antrenori şi monitori la USV Iaşi. Cât este taxa? Cum se face preselecţia?

Cât de mult contează siguranţa din cadrul unei Baze Hipice? Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din laşi (USV) va organiza, în perioada 22 – 25 februarie 2024, o sesiune de cursuri de echitaţie pentru antrenori sau monitori, sub egida Federaţiei Ecvestre Române.

 

„Noi încercăm să implicăm şi studenţii”

 

Pe durata pregătirii, care se adresează cadrelor calificate, antrenorilor, instructorilor, dar şi studenţilor care deţin deja abilitaţi pentru licenţiere la alte tipuri de cursuri (CNFPA, ONG-uri, facultăţi partenere), atât lecţiile teoretice cât şi cele practice se vor desfăşura în spaţiile didactice ale USV şi la Baza hipică.

“Pentru desfăşurarea activităţilor specifice Bazei Hipice în condiţii de siguranţă şi profesionalism, este nevoie de personal bine instruit, calificat şi autorizat în acest sens. Au posibilitatea să participe persoane calificate din toată ţara. Federaţia cred că a impus un număr de 25. Noi încercăm să implicăm şi studenţii. De la USV sunt deja înscrişi 4 studenţi, şi 1 cadru didactic. Eu voi fi prezent în calitate de organizator, să spun aşa, voi învăţa lucruri noi odată cu ei. Ştiţi cum e? Cine s-a înscris aici nu începe de la 0, dar e ca la o şcoală de şoferi, dacă faci şcoala şi ştii să conduci, nu înseamnă că eşti şofer. Ai nevoie să promovezi nişte examene”, a declarat prof. univ. dr. Marius Doliş.

Prin urmare, participanţii la cursuri, prin promovarea probelor, vor avea oportunitatea să treacă de la un nivel de experienţă la altul.

“Sunt mai multe niveluri la care deja se află cei înscrişi, iar pentru o treaptă superioară trebuie să promoveze probele. Dacă eşti monitor, spre exemplu, prima treaptă, doar supraveghezi activitatea. Nu intervii în vreun fel, nu antrenezi”, a menţionat acesta.

Astfel, organizarea cursurilor este considerată oportună şi benefică. Programul cuprinde noţiuni complexe de teorie şi practică cu obstacole, pentru ca participanţii să facă faţă cu brio la testările finale.

“Sperăm ca la finalul cursurilor teoretice şi practice să împărtăşim impresii bune, reprezintă o noutate, sperăm să existe un feedback pozitiv şi multe atestate. Aici nu vorbim de o entitate izolată, ci despre una afiliată pe plan internaţional, iar asta înseamnă foarte mult. Acum depinde cum se vor descurca participanţii la examene, la probe”, a adăugat Marius Doliş.

În ceea ce priveşte preţul cursurilor, după cum a susţinut profesorul, acesta este mai mult decât decent. Taxele de participare variază între 500 şi 600 de lei, iar prealabil, la înscrierea online are loc o preselecţie.

“Federaţia este cea care ţine cursurile, noi punem la dispoziţie doar spaţiile. Este vorba de o sumă mică. Mai mult costă, nu ştiu, un curs de frizer?”, a conchis cadrul didactic.

De altfel, scopul iniţiativei urmăreşte şi crearea unei legături cu Federaţia Ecvestră Română în vederea promovării Asociaţiei Club Sportiv USV laşi şi practicării sporturilor ecvestre în cadrul acesteia. 

Comentarii