Dată afară, învăţătoarea şpăgară se poate întoarce la catedră

sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 14:28
1 MIN
 Dată afară, învăţătoarea şpăgară se poate întoarce la catedră

Legislaţia proastă face ca desfacerea contractului de muncă şi câteva plângeri penale pe numele său nu fie de ajuns pentru a o împiedica pe Dana Blându să revină în învăţământ.

Unul dintre cele mai răsunătoare scandaluri de şpagă din învăţământul românesc a culminat, ieri, cu demiterea disciplinară a Danei Blându, învăţătoarea şpăgară de la Şcoala "Maria Rosetti" din Capitală.
 
Decizia, catalogată ca fiind una corectă de către ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a fost luată în unanimitate chiar de colegii acesteia, membri în Consiliul de Administraţie al şcolii, care mai apoi au depus şi o plângere penală pe numele dascălului. Povestea este însă departe de a se fi terminat. Aşa cum a explicat însuşi ministrul Pricopie, "legislaţia este plină de vulnerabilităţi", iar dascălii-problemă se pot întoarce oricând la catedră: "Nicăieri în lege nu se spune că o persoană căreia i s-a desfăcut contractul de muncă nu poate reveni în sistem; aceasta este prima temă pe care am dat-o departamentului juridic, să formuleze un text de lege".
 

Comentarii