De Sănătate

Punem punctul pe știi

De ce nu ar trebui să mai mănânci sandvişuri la prânz

luni, 15 august 2016, 09:27
2 MIN
 De ce nu ar trebui să mai mănânci sandvişuri la prânz

Un nou studiu arată că obişnuitul sandviş de la prânz are un efecte negative asupra dietei. Studiu publicat în jurnalul medical Public Health arată o alăturarea dintre pâine şi diferite ingrediente îţi sabotează planurile de slăbit.

Din păcate, un simplu sandviş poate cu uşurinţă să depăşească numărul indicat de calorii pe care ar trebui să îl consumăm zilnic şi, în plus, dacă nu eşti atentă cu ce îl faci sau ce ingrediente conţine atunci când alegi să îl cumperi, s-ar putea să te trezeşti cu o bombă cu ceas, atât din punct de vedere al siluetei, cât şi al sănătăţii.
 
Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au strâns date de la 27 de mii de adulţi care consumau sandvişurile în mod obişnuit. Astfel, s-a observat că aceşti adulţi consumau chiar şi o sută de calorii în plus cu această masă aparent inofensivă.
 
În ciuda faptului că pâinea este cel mai adesea criticată se pare că, de fapt, ingredientele din interior contează mult mai mult. Cele mai multe calorii se datorau cantităţii de carne, de multe ori o porţie prea mare.  Multe sandvişuri conţin mezeluri, şniţel de pui sau friptură de vită – toate cu foarte multe calorii, grăsimi şi sare. Mai mult, s-a observat că persoanele care mănâncă sandvişuri în mod obişnuit tind să consume mai puţine legume şi mai multe dulciuri.

Cercetătorii americani recomandă să citiţi cu atenţie eticheta în cazul în care cumpăraţi sandvişul din comerţ. Consumatorii de sandvişuri ar trebui să evalueze ce atenţie numărul caloriilor şi valorile nutriţionale pentru a face alegeri mai sănătoase.

În plus, experţii în nutriţie sunt de părere că este mai bine să faceţi acasă sandvişurile şi să ştiţi exact ce anume conţin. 

Continuarea: Csid.ro

Comentarii