Deocamdată, pregătiri pentru reluarea antrenamentelor

marți, 05 mai 2020, 01:43
3 MIN
 Deocamdată, pregătiri pentru reluarea antrenamentelor

După ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri că antrenamentele sportivilor de performanţă se pot relua pe 15 mai, Poli pregăteşte revenirea. Se caută un hotel pentru cantonament şi soluţii pentru aducerea în ţară a celor şase străini care au plecat din Iaşi, pentru patru dintre ei fiind probleme

Competiţiile fotbalistice interne ar putea reveni în actualitate conform ultimei variante de lucru pusă pe hârtie de Liga Profesionistă de Fotbal, luna viitoare. Asta pentru că prima condiţie care era necesară pentru reluarea campionatului pe 5 sau 12 iunie, începerea antrenamentelor pe 15 mai, s-ar putea îndeplini. Ieri, preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că după expirarea stării de urgenţă, care va avea loc pe 15 mai, “sportivii de performanţă vor putea, în condiţii speciale, care vor fi detaliate de specialişti, să înceapă cantonamentele” Preşedintele a precizat şi că “nu vor începe competiţiile sportive decât după o perioadă de timp”.

Deşi FRF și LPS  nu au făcut până aseară un anunţ ferm legat de viitorul fotbalului românesc, Politehnica Iaşi a reacţionat. “Aşteptăm anunţul oficial legat de calendar. Până atunci, începem să ne luăm măsuri, astfel încât să fim pregătiţi din timp dacă antrenamentele se vor putea relua pe 15 mai. Am început deja să căutăm un hotel în care echipa să stea cantonată, izolată, o perioadă lungă. Asta, bineînţeles, dacă acest lucru, stipulat în proiectul existent la Ligă, va deveni obligatoriu. Nu ne convine, pentru că vor apărea cheltuieli foarte mari, iar situaţia noastră financiară este deja grea. Dacă însă aşa ni se va cere, trebuie să ne conformăm. Sperăm să găsim înţelegere la un hotel din Iaşi, care să sprijine echipa. Încă o dată se dovedeşte cât de mult ne lipseşte un stadion modern, cu un hotel propriu, aşa cum au multe arene din ţară” a declarat preşedintele clubului, Ciprian Paraschiv. Un alt aspect la care a început să se lucreze este aducerea jucătorilor din străinătate în Iaşi. “Am anunţat toţi jucătorii să fie pregătiţi ca pe 15 mai să fie prezenţi la antrenamente. Avem probleme cu patru dintre cei şase fotbalişti care au plecat din ţară în perioada întreruperii antrenamentelor. Este vorba de Cabral, Luckassen şi Breeveld, care sunt în Olanda, şi de Assulin, aflat în Anglia. Olanda şi Anglia sunt în zone roşii, căutăm soluţii să-i aducem pe cei patru înapoi în România. În ceea ce-i priveşte pe Rusu şi Klimavicius, care sunt în Moldova, respectiv Lituania, nu cred că vor fi probleme”.

Problemele care trebuie rezolvate şi posibila creştere a cheltuielilor nu au umbrit însă speranţa că Poli se va putea bate în acest an pentru un trofeu şi pentru cupele europene. “Eram îngrijorat că dacă nu antrenamentele nu se reluau pe 15 mai, sezonul se va bloca. Ratam astfel posibilitatea de a ne lupta pentru Cupa României şi, implicit, pentru calificarea în cupele europene, mai ales că UEFA a spus că dacă în Cupe nu se va mai juca, echipele calificate în Europa League vor fi date de campionate. Dacă Liga I se va relua, sigur se va relua şi Cupa. Vom avea astfel în continuare şansa de a obţine primului trofeu la seniori din istoria fotbalului ieşean în anul în care se împlinesc 75 de ani de la înfiinţarea FC Politehnica” a completat Paraschiv.

Reamintim, Poli e calificată în semifinalele Cupei, alături de FCSB, Dinamo Bucureşti şi Sepsi Sfântu Gheorghe. Tragerea la sorţi pentru penultimul act al competiţiei nu s-a efectuat încă. Dacă nu apar modificări, semifinalele Cupei se vor disputa în sistem tur-retur, pe terenurile combatantelor.

 

Comentarii