Deputatul PSD Marius Ostaficiuc: ”Cifrele nu mint! 200 mii de elevi au nevoie de decont pentru transport!” (P)

miercuri, 09 noiembrie 2022, 09:38
2 MIN
 Deputatul PSD Marius Ostaficiuc: ”Cifrele nu mint! 200 mii de elevi au nevoie de decont pentru transport!”  (P)

Circa 200 mii de elevi din sistemul preuniversitar din întreaga țară sunt nevoiți zi de zi să facă naveta între localitatea de domiciliu și cea în care își desfășoară cursurile. Un raport emis de Ministerul Educației la solicitarea deputatului PSD Marius Ostaficiuc arată faptul că numărul de elevi care au solicitat decontarea navetei este din ce în ce mai mare. Astfel, conform cifrelor respective, numărul de elevi care beneficiază de decontarea navetei pentru anul școlar 2022-2023 este de 197.805, număr mai mult decât dublu față de anul școlar precedent, când s-au înregistrat doar 83.298 solicitări.

Numărul a crescut de la an la an pe fiecare județ în parte, ceea ce arată că situația este una care arată faptul că statul român trebuie să se implice mai mult în sprijinirea miilor de elevi din întreaga țară. 

De altfel, deputatul Marius Ostaficiuc a arătat că decizia fostei conduceri a Ministerului Educației de a elimina majoritatea burselor pentru decontarea transportului a fost deja criticată de asociațiile de elevi și părinți și că șefii acestui for trebuie să țină cont de toate aceste detalii. ”Statul trebuie să susțină acest demers indiferent de situație. Nu putem face nicio discriminare și nu mai putem să ne ascundem după nici un deget. Decizia populistă a celor de la Ministerul Educației nu trebuie să fie dusă până la capăt. Brambureala din educație a dat deja peste cap lucrurile, iar zeci de mii de elevi vor fi nevoiți să vină cu bani de acasă pentru a ajunge la școala sau liceul unde învață”, a spus deputatul PSD Marius Ostaficiuc. 

Deputatul social democrat a evidențiat și faptul că numai pe județul Iași numărul de elevi care au solicitat decontarea navetei s-a dublat, ajungându-se acum la peste 8.000 de tineri. ”Ministerul ar trebui să țină cont de toate aceste solicitări, pentru că nu putem face nicio discriminare pe diverse motive invocate de unul sau altul. Bursele pentru transport trebuie să rămână o prioritate și să nu fie pasate de la minister la autoritățile locale, instituții și așa împovărate de alte cheltuieli. Toate observațiile emise în ordinul ministrului trebuie reanalizate cât mai curând pentru a nu da naștere unui val de nemulțumiri. Nu ne permitem să ne batem joc de educație”, a mai spus deputatul PSD Marius Ostaficiuc.

 

Comentarii