Doar 20 de persoane cu Covid internate în spitale, nimeni la ATI

marți, 13 iunie 2023, 21:59
1 MIN
 Doar 20 de persoane cu Covid internate în spitale, nimeni la ATI

Situaţia COVID-19 pe judeţul Iaşi atinge cifre record, dar negativ de această dată. Constant, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi anunţă că sunt circa 10 persoane infectate pe zi, din peste 200 de teste efectuate. Aceleaşi niveluri se înregistrează în momentul de faţă şi în cazul gripelor şi al virozelor de sezon. Ultimul raport al DSP Iaşi este ilustrativ: pe 12 iunie au fost depistate 10 cazuri, din 310 testări, iar în ultimele 24 de ore nu s-a făcut nicio nouă internare în spitalele COVID-19 sau în secţiile suport de la alte unităţi medicale cu acest diagnostic.

În momentul de faţă nu este ocupat niciun pat de Anestezie şi Terapie Intensivă, iar în spital sunt doar 20 de persoane care au forme moderate ale bolii, în cazul cărora medicii au decis că ar fi mai bine să rămână sub supraveghere. Specialiştii atrag atenţia că discutăm doar de cazurile ce au fost depistate, dar lipsa prezentărilor la spital cu forme moderate arată că răspândirea virusului în judeţul Iaşi este la unul dintre cele mai scăzute niveluri de la debutul pandemiei. Nu sunt nici copii, nici gravide şi nici persoane care au nevoie de dializă internate la unităţile suport cu test pozitiv de COVID-19.

„Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, pe 13 iunie 2023, un număr de 34 persoane se află în izolare. Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 129.403 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80.708 decizii pentru persoanele aflate în carantină”, au punctat reprezentanţii DSP Iaşi.

Conform cifrelor oficiale, de la debutul pandemiei şi-au pierdut viaţa 2.631 de persoane cu diagnosticul COVID-19, niciuna dintre acestea în ultimele 24 de ore.

Comentarii