Doi frați, de 1 an și jumătate și 3 ani, au murit după ce ar fi mâncat struguri trataţi cu pesticide

luni, 24 august 2020, 01:50
2 MIN
 Doi frați, de 1 an și jumătate și 3 ani, au murit după ce ar fi mâncat struguri trataţi cu pesticide

La Coarnele Caprei a fost trimis un elicopter SMURD. Echipajul a încercat să-l resusciteze timp de 45 de minute pe băiețelul de 1 an și jumătate, dar fără succes, apoi i-a acordat îngrijiri fratelui său, în vârstă de 3 ani, pe care l-a transportat ulterior la spital. 

UPDATE

Cauza decesului celor doi copii care s-ar fi intoxicat în cursul zilei de sâmbătă este încă necunoscută. În momentul de față există doar suspiciunea că a fost o intoxicație, însă nu se știe exact despre ce substanță a fost vorba, fiind în lucru mai multe analize la Institutul de Medicină Legală din Iași.

Aflați amănunte de AICI.

TEXT INIȚIAL

Echipajul de pe elicopterul SMURD a intervenit sâmbătă în urma unui apel la 112 pentru a încerca să salveze un copil de un an şi jumătate care nu mai respira. După ce au încercat timp de 45 de minute să îl resusciteze, copilul nu a răspuns manevrelor astfel că s-a constatat decesul acestuia.

„Elicopterul la misiunea primară de la Coarnele Caprei a găsit copilul în stop cardio respirator. A fost intubat şi ventilat mecanic, a fost resucitat timp de 45 de minute, fără răspuns, astfel că s-a declarat decesul”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU SMURD.

La faţa locului, echipajul de prim ajutor a tratat un alt băiat, de 3 ani, frate cu copilul care murise, care prezenta somnolenţă, confuzie şi care a fost transportat la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi. Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Maria”, Lucian Cernahoschi, a precizat că și copilul în vârstă de 3 ani s-a stins din viață la spital în ciuda eforturilor medicilor.

Medicii bănuiesc că ar fi vorba de o intoxicaţie cu pesticide, mai ales după ce mama a declarat la faţa locului că le-ar fi dat copiilor struguri.

VEDEȚI ȘI:

Moartea a doi copii din județul Iași, o enigmă chiar și pentru specialiștiAICI

Comentarii