Dominic Thiem, omul momentului în tenis

joi, 14 noiembrie 2019, 02:43
3 MIN
 Dominic Thiem, omul momentului în tenis

 

Austriacul l-a învins şi pe Djokovic, după Federer, la Turneul Campionilor * Tecău şi Rojer au reuşit să întreacă echipa favorită la Londra, Cabal / Farah

Jucătorul de tenis Dominic Thiem (Austria) l-a învins pe Novak Djokovic (Serbia), scor 6-7, 6-3, 7-6, şi s-a calificat în semifinale la Turneul Campionilor de la Londra. Venit după o victorie în faţa lui Roger Federer, Dominic Thiem a făcut încă un meci extraordinar. Partida disputată în O2 Arena, a durat două ore şi 50 de minute. După un început sigur la serviciu de ambele părţi, Djokovic a făcut break şi s-a distanţat la -3-1, însă Thiem a recuperat rapid cu un game câştigat la zero, la primire, şi actul avea să ajungă în tiebreak, câştigat de Nole, care a făcut doar două erori neforţate în prima parte a meciului. Thiem şi-a adjudecat setul al doilea, cu un singur break la 1-0 şi a debutat mult mai bine în setul decisiv, a făcut break la 15 în chiar primul game şi a salvat trei ocazii de revenire ale sârbului în game-ul următor. Nole a reuşit să recupereze în cele din urmă şi să treacă la conducere după trei game-uri câştigate consecutiv (4-3 pentru sârb). Când părea să aibă jocul în mână, Nole a pierdut inexplicabil, la zero, game-ul al 11-lea (pe propriul serviciu) şi austriacul avea să servească pentru câştigarea partidei. Dominic a cedat însă în faţa presiuni, Djokovic s-a impus la 15 şi a împins disputa în tiebreak. După un început favorabil (3-0 cu două minibreak-uri în faţă), Djokovic a început să piardă teren în faţa agresivităţii lui Dominic, care a făcut patru minibreak-uri şi nu a mai pierdut la serviciu: 7-5, după o oră şi patru minute. Dominic Thiem a devenit astfel al doilea jucător care îi învinge pe Roger Federer şi Novak Djokovic la aceeaşi ediţie a Turneului Campionilor (lucru reuşit pentru prima oară de Alexander Zverev, anul trecut).Jucătorul din Ţara Cantoanelor urmează să-l înfrunte astăzi, pe Novak Djokovic în meciul decisiv pentru stabilirea celui de-al doilea calificat în semifinale din această grupă.

Ieri, după un meci la fel de echilibrat în grupa „Andre Agassi”, Rafael Nadal a avut o revenire fantastică în meciul cu rusul Daniil Medvedev, pe care l-a învins cu 6-7, 6-3, 7-6, după ce Medvedev a condus cu 5-1 în setul decisiv. După ce şi-au împărţit primele două seturi, Rafa şi Daniil au intrat într-un set decisiv care va rămâne mult timp în mintea iubitorilor de tenis. Cu un tenis solid şi cu răspuns la aproape orice atac al ibericului, Medvedev a adunat game cu game, până în situaţia de a conduce cu 4-0. În plus, rusul a avut şi două mingi de 5-0. Cu mari emoţii, Nadal şi-a câştigat serviciul, însă nimeni nu se gândea că acel 5-1 consemnat puţin mai târziu pe tabela mai poate fi cumva întors. Meciul a durat două ore şi 45 de minute. Aseară, s-au întâlnit învingătorii din prima zi a grupei, Alexander Zverev şi Stefanos Tsitsipas.

La dublu, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer a învins echipa columbiană Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, favorită principală, în grupa „Max Mirnîi” din cadrul Turneului Campionilor. Confruntarea a durat o oră şi 30 de minute, Horia şi Juuls câştigând cu 6-2, 5-7, 10-8. Tecău şi Rojer vor lupta pentru calificarea în semifinale mâine, cu cuplul francez Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut.

 

 

Comentarii