COMUNICAT DE PRESA

Elevi din toată ţara participă la Iaşi la Olimpiada Naţională de Ştiinţe Socio-Umane

miercuri, 04 aprilie 2018, 13:08
2 MIN

În intervalul 2-6 aprilie 2018, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale şi în parteneriat cu Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, organizează Olimpiada Naţională de Ştiinţe Socio-Umane pentru clasele a VIII-a – a XII-a care reuneşte, în capitala Moldovei, 308 elevi şi 93 de profesori de ştiinţe socio-umane din toate judeţele ţării şi din Bucureşti.

Festivitatea de deschidere a acestui eveniment educaţional de anvergură a avut loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” pe 3 aprilie 2018, în intervalul orar 16.00 – 18.00, unde s-au rostit gânduri de bun venit pentru participanţii din cadrul competiţiei. Pe acest fond, inspectorul şcolar general din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, prof. Eugen Stoica, a adresat cuvântul Ministrului Educaţiei, Valentin Popa, evidenţiind statutul special pe care învăţământul preuniversitar ieşean l-a dobândit în spaţiul educaţional românesc prin performanţele deosebite obţinute, în mod constant, de-a lungul timpului, aspect care validează alegerea Iaşului ca loc de desfăşurare a acestei competiţii.

La rândul său, inspectorul şcolar general al I.S.J. Iaşi, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, a subliniat faptul că, în anul centenarului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi îşi asumă misiunea specială de a susţine şi prin acest demers educativ, evidenţierea trecutului istoric în climatul profund spiritual al Iaşului, oraş al elitelor culturale şi universitare care a oferit, în decursul anilor, patrimoniului cultural naţional personalităţi de înaltă ţinută intelectuală. În acelaşi context, doamna prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş a subliniat importanţa ştiinţelor sociale în formarea tinerilor pentru societatea actuală, dar mai ales în perspectivă, apreciind ca pozitivă introducerea, pentru învăţământul gimnazial, a unor discipline inedite în construcţia curriculară: educaţie interculturală, educaţie pentru cetăţenie-democratică, educaţie pentru drepturile copilului.

 De asemenea, şi-au exprimat gânduri de apreciere pentru organizarea, în mod simbolic, a Olimpiadei Naţionale de Ştiinţe Socio-Umane la Iaşi, în anul celebrării centenarului Marii Uniri, prof. univ. dr. Conţiu Tiberiu Şoitu, Decan al Facultaţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi prof. univ. dr. Petru Bejan în calitate de Preşedinte al Comisiei Centrale.

Activităţile din cadrul evenimentului continuă pe 4 aprilie 2018 cu proba scrisă pe echipaje, la Cultură civică, pentru elevii de gimnaziu şi la disciplinele Logică, argumentare şi comunicare, Sociologie, Filosofie, Economie, Psihologie, pentru elevii de liceu, iar emoţiile vor culmina cu premierea elevilor care se va desfăşura pe 6 aprilie 2018, în Aula „Mihai Eminescu” a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.     

 

 

Comentarii