Elevii care nu vor studia religia la şcoală, vor face altă materie opţională

vineri, 27 septembrie 2013, 18:59
1 MIN
 Elevii care nu vor studia religia la şcoală, vor face altă materie opţională

"Elevii care nu frecventeaza ora de religie raman in scoala pe tot parcursul programului scolar si vor studia in locul disciplinei religie o disciplina optionala", asa cum prevede nota Ministerului Educatiei nr. 19.283/2005 – a raspuns Ministerul.

Religia este materie obligatorie inca din clasa pregatitoare, insa Legea Educatiei spune ca la solicitarea scrisa a elevului major sau a parintilor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie. Cu toate acestea, mai multi parinti au semnalat faptul ca orele de Religie sunt planificate "la mijlocul orarului". "Mi s-a spus ca daca il retrag de la religie si ora este in mijlocul programului, trebuie sa-mi asum raspunderea pentru ce se intampla cu copilul", a scris un cititor.

"Mi s-a spus ca daca il retrag de la religie si ora este in mijlocul programului, trebuie sa-mi asum raspunderea pentru ce se intampla cu copilul", ne-a scris un cititor, dupa o discutie cu profesorii copilului sau.  

Si Mihaela Guna, presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti – Invatamant Preuniversitar, declara pentru HotNews.ro la inceputul anului ca "foarte putini parinti isi retrag copilul de la ora de Religie, pentru ca nu au alternativa. Si atunci il lasa fie si pentru a fi supravegheat".

hotnews.ro

Comentarii