Elevii fără auz, în lumea păpuşilor şi a pantomimei la Iaşi. Au fost şi în excursie

luni, 15 iunie 2015, 01:57
1 MIN
 Elevii fără auz, în lumea păpuşilor şi a pantomimei la Iaşi. Au fost şi în excursie

Un eveniment inedit, de poveste, pentru elevii cu nevoi speciale din ţară, la sfârşitul săptămânii trecute. Este vorba de Festivalul Naţional de Teatru de Păpuşi şi Pantomimă „Prichindeii Veseli“, aflat la cea de-a VII-a ediţie anul acesta.

Evenimentul pentru elevi cu deficienţe de auz a avut loc la Casa de Cultură a Studeţilor, fiind organizat de Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu“ din Iaşi, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Asociaţia Naţională a profesorilor pentru elevi cu deficienţe de auz „Virgil Florea“ din Iaşi.

Piesele de teatru au avut loc într-o linişte absolută, într-o lume a semnelor şi, au adunat la Iaşi 64 de elevi cu deficienţe de auz de la 10 şcoli speciale din România: Vaslui, Timişoara, Bucureşti, Focşani, Buzău, Suceava, Galaţi, Cluj-Napoca, Craiova şi Iaşi.

„Şi anul acesta ne-am propus, în spiritul tradiţiei, valorizarea şi promovarea talentelor artistice ale copiilor cu deficienţe de auz, oferindu-le acestora ocazii speciale pentru stabilirea de noi relaţii, comunicare şi interrelaţionare, posibilitatea de a cunoaşte istoria şi frumuseţile Iaşilor“, a menţionat Coca Marlena Vasiliu, directorul Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu“din Iaşi.

Festivalul a continuat şi după spectacolele propriu-zise cu o excursie la obiectivele turistice din judeţ. Această întâlnire între copiii cu deficienţe de auz este şansa extraordinară ca aceştia să întâlnească copii cu aceleaşi deficienţe, din alte zone ale ţării, să comunice, să creeze şi să păstreze legături.
 

Comentarii