„Ernesto” și „Hugo”, parfumuri create în Cuba în onoarea lui Che Guevara și a lui Hugo Chavez

vineri, 26 septembrie 2014, 21:49
1 MIN

"Ernesto" și "Hugo" sunt numele a două parfumuri lansate recent în Cuba, care au fost create de specialiștii în cosmetică din această țară în amintirea legendarului comandant revoluționar "Che" Guevara și, respectiv, a președintelui venezuelean Hugo Chavez, care a încetat din viață în 2013, relatează EFE vineri.

Pornindu-se de la esențe furnizate de firma franceză ‘Robertet’, parfumurile au fost realizate de cubanezi cu tehnologie cubaneză, după experiențe care au durat un an de zile, și vor fi puse în vânzare anul viitor.

Decizia de a boteza parfumurile cu prenumele celor două personalități politice a fost luată pe baza opțiunilor exprimate în această vară de aproximativ 120 de participanți la Târgul Labiofarm, compania producătoare a parfumurilor. Cunoscută pentru produsele sale de uz uman, veterinar și fitosanitar elaborate cu substanțe naturale, firma Labiofarm începe în acest mod să-și facă un nume și în lumea cosmeticii.

Primul parfum creat în laboratoarele sale în urmă cu doi ani se numește ‘Lina’, în onoarea Linei Ruz, mama fraților Fidel și Raul Castro, conducătorii Cubei din ultimele decenii. Produsul este deja înregistrat și se vinde începând in acest an. (Agerpres)

Comentarii