Eurovision 2022: Concursul a fost câştigat de Ucraina. România s-a clasat pe locul 18 (VIDEO)

duminică, 15 mai 2022, 07:48
1 MIN
 Eurovision 2022: Concursul a fost câştigat de Ucraina. România s-a clasat pe locul 18 (VIDEO)

Concursul Eurovision 2022 a fost câştigat de Ucraina, reprezentată de trupa Kalush Orchestra, a cărei piesă „Stefania” amestecă hip-hop-ul şi muzică tradiţională pe versuri scrise înainte de război – care rezonează puternic cu evenimentele actuale („Întotdeauna voi găsi drumul spre casă chiar şi dacă toate drumurile sunt distruse”).

 În plin război, reprezentanţii Ucrainei au făcut un apel, de pe scena din Torino, pentru salvarea soldaţilor de la oţelăria Azovstal din Mariupol. omânia s-a numărat printre cei 25 de finalişti ai Eurovision 2022, fiind reprezentată de wrs, care s-a clasat pe locul 18 din 25, cu 64 de puncte. Sprijinul pentru Kalush Orchestra a crescut vertiginos de când Rusia a declanşat războiul, la 24 februarie. Amintim că Rusia a fost exclusă din competiţie anul acesta din cauza invaziei declanşate de Vladimir Putin în Ucraina, în 24 februarie.

Cititi si: Scandal la Eurovision 2022: Juriile din şase ţări, bănuite de neregularităţi. Este şi România printre ele?

Pe locul al doilea, s-a clasat Marea Britanie, reprezentată de Sam Ryder, un cântăreţ de 31 de ani celebrul pe reţelele de socializare. El a interpretat piesa „Space Man”.

Următorii clasaţi au fost reprezentanţii Spaniei, Suediei şi Serbiei.

Trupa ucraineană Kalush Orchestra, considerată favorita competiţiei Eurovision 2022, a făcut un apel pentru salvarea soldaţilor de la oţelăria Azovstal din Mariupol, chiar pe scena de la Torino. “Vă rugăm, ajutaţi Ucraina, ajutaţi Mariupol. Ajutaţi Azovstal chiar acum!”, a spus solistul trupei, la finalul reprezentaţiei în concursul Eurovision 2022 care se desfăşoara sâmbătă seara la Torino, Italia.

Comentarii