EXCLUSIV: El este „pistolarul” căutat de toată poliţia din Iași – FOTO

joi, 02 februarie 2023, 12:21
2 MIN
 EXCLUSIV: El este „pistolarul” căutat de toată poliţia din Iași – FOTO

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost împuşcat pe o stradă din Iaşi, fiind rănit în zona cervicală, iar atacatorul este căutat de poliţişti.

Individul căutat de forțe impresionante de poliție se numește Alin Alexandru Plop și are 30 de ani. Acesta locuiește în apropiere de victima sa, în cartierul Alexandru. Polițiștii caută un Autoturism Audi A5 (vezi foto).

Surse din poliţie au declarat pentru ZDI că cel mai probabil suspectul a fugit din Iaşi, el fiind căutat şi în judeţele învecinate. Bărbatul avea pistolul cumpărat din Italia, ţară în care mergea des şi unde s-ar fi ocupat de proxenetism. El şi-a tatuat pe corp faţa lui Corleone, fiind un “fan” al mafiei din peninsulă.

Procurorii cer arestarea preventiva în lipsă a agresorului. Vezi mai jos precizările Parchetului

“Prin referatul din data de 02.02.2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a solicitat arestarea preventivă în lipsă a inculpatului P.A.A. (în vârstă de 30 ani) cercetat pentru comiterea infracţiunii de ,,tentativă de omor”, prevăzută de art. 32 alin. (1) Cod penal rap. la art. 188 alin. (1) Cod penal.

În fapt, s-a reţinut că la data de 01.02.2023, în jurul orei 21:20, în timp ce se afla pe str. Basarabi din municipiul Iaşi, numitul A.M.M. a fost împuşcat în zona cervicală de către numitul P.A.A., care se afla într-un autoturism marca Audi, fiindu-i produsă victimei o plagă împuşcată în regiunea cervicală anterioară şi pneumotorax drept masiv.

Numitul P.A.A. a fugit de la locul faptei cu autoturismul menţionat, fiind în prezent căutat de către lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Iaşi – Serviciul de Investigaţii Criminale. Victima A.M.M a fost transportată la sediul Spitalului „Sf. Spiridon Iaşi” şi preluată de către medicii de gardă în vederea acordării îngrijirilor medicale.

Din verificările efectuate în faza iniţială a urmăririi penale s-a stabilit că victima şi agresorul se cunoşteau, că acesta din urmă are mai multe condamnări pronunţate de autorităţile judiciare din Italia şi mai este cercetat într-un alt dosar penal de către Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Iaşi.

Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

Comentarii