EXCLUSIV: Iată pentru ce și-a distrus cariera un polițist de la filaje: două baterii și un cablu USB

joi, 07 aprilie 2022, 23:16
4 MIN
 EXCLUSIV: Iată pentru ce și-a distrus cariera un polițist de la filaje: două baterii și un cablu USB

Amănunte incredibile legate de furtul relatat ieri în exclusivitate de “Ziarul de Iaşi”. Reporterii noştri au aflat, tot în exclusivitate, ce anume a furat din Selgros poliţistul de la filaje, din Biroul de Operaţiuni Speciale Iaşi. Pare de-a dreptul de necrezut, dar bărbatul de 38 de ani, familist cu doi copii şi membru într-o structură de elită a Poliţiei Române, şi-a distrus cariera şi a dat o mare palmă pe obrazul instituţiei pentru următoarele nimicuri: două baterii mici de 1,5V, un cablu USB şi două odorizante auto, toate având o valoare sub 100 de lei. Șefii Poliţiei ieşene sunt foarte afectaţi şi supăraţi în urma acestui incident penibil şi ruşinos, care îi afectează indirect

Poliţistul de la filaje – Biroul de Operaţiuni Speciale Iaşi – şi-a riscat cariera şi onoarea instituţiei pentru o găinărie – nici măcar 100 de lei. Jurnaliştii “Ziarul de Iaşi” au aflat detalii despre furtul ruşinos al poliţistului din supermarketul Selgros. Şefii acestuia sunt extrem de afectaţi şi supăraţi de gestul bărbatului, mai ales că poliţistul lucra la o unitate de elită a Poliţiei Române, specializată numai pe filaje şi operativ, iar reputaţia structurii era până acum una nepătată. Culmea este că, tot în aceste zile, un caz asemănător este cercetat la Cluj, unde un poliţist a ascuns bunuri furate în cascheta de pe cap. Ce a încercat să fure poliţistul ieşean din supermarket este de-a dreptul uluitor.

Ce s-a văzut pe camere?

Paul Ciprian Biţic are 38 de ani, este tatăl a doi copii minori, şi locuieşte în Lunca Cetăţuii, și se presupune că acesta, probabil, mergea des la cumpărături în supermarketul Selgros, aflat în drumul său de la serviciu spre casă. Luni la amiază, în jurul orelor 16,30, acesta a mers în supermarket, unde ar fi pus mai multe cumpărături într-un cărucior, după cum s-a putut vedea pe camerele video din interior. Apoi ar fi lăsat deoparte căruciorul şi ar fi încercat să iasă tot pe unde a intrat, nu prin zona caselor de plată. De obicei, locul pe unde a încercat să iasă poliţistul Paul Ciprian Biţic este supravegheat intens de către paznicii magazinului. Gestul lui Biţic de a ieşi pe acolo a atras astfel atenţia paznicilor, care l-au oprit, apoi, la cerere, l-au percheziţionat. Asupra poliţistului, agenţii de pază au găsit două odorizante auto, două baterii de 1,5 V şi un cablu USB. Suma totală pe care trebuia să o achite la casă, dacă ar fi ieşit ca un client corect, era de nici mai mult nici mai puţin decât 99,95 lei. Suma este infimă în raport cu riscul de a se face de râs, de a-şi rata cariera chiar, însă bărbatul, de neînţeles cum, s-a gândit că merită, cel mai probabil.

Doi colegi, chemaţi de urgenţă la magazin

După ce i-au găsit bunurile asupra lui, agenţii de pază l-au dus pe poliţist într-un loc anume, separat, apoi au sunat la Secţia de Poliţie din CUG, care a trimis doi agenţi să îl preia pentru audieri. După ce l-au audiat, oamenii legii au deschis dosar penal pentru infracţiunea de furt. “La data de 4 aprilie, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Urbană Iaşi au fost sesizaţi de către angajaţii unui centru comercial din municipiul Iaşi, despre faptul că au depistat o persoană care a sustras bunuri de pe raft. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au identificat bărbatul bănuit de comiterea faptei, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt şi luarea măsurilor legale”, ne-au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Un comunicat sec, de care ziariştii au parte mai mult decât zilnic, cazurile de furt din supermarket înmulţindu-se în ultima vreme. Surpriza a fost însă numele şi funcţia hoţului de data aceasta, amănunte de care “Ziarul de Iaşi” din alte surse decât comunicarea oficială a Poliţiei Iaşi. Aseară, chestionaţi de redactorii noştri, reprezentanţii IPJ Iaşi au refuzat să ne răspundă dacă poliţistul de la BOS este cercetat disciplinar, însă cel mai probabil primează cercetarea penală. Cum lucrurile sunt aici clare, este puţin probabil ca poliţistul Paul Ciprian Biţic să fie găsit nevinovat. Furtul îi va atrage, astfel, o condamnare sigură, fie aceasta şi cu suspendare, cum se va întâmpla cel mai probabil. Din păcate pentru el, cariera militară îi va fi astfel compromisă, el nemaiputând continua ca poliţist dacă va fi condamnat penal, indiferent de severitatea acestei condamnări.

Ce este Biroul Operaţiuni Speciale?

Biroul Operaţiuni Speciale, prescurtat BOS, este o subsidiară din cadrul Poliţiei Române, subordonată direct acesteia, nu IPJ Iaşi, şi care se ocupă cu filaje. Toţi poliţiştii structurii speciale lucrează în operativ, iar biroul de la Iaşi este condus direct de către Direcţia de Operaţiuni Speciale cu sediul în Bucureşti. În privinţa lui Paul Ciprian Biţic, acesta activează în cadrul acestui departament de puţin timp, fiind racolat aici în baza activităţii şi recomandărilor profesionale. El a activat mulţi ani în cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi, unde putea fi observat la stradă pe una dintre cele două motociclete existente în cadrul IPJ Iaşi.

Dsspre caz, citiți:EXCLUSIV – Poliţist ieşean de la Operaţiuni Speciale prins furând din Selgros

Comentarii