EXCLUSIV Învățătorul liberal care umilea elevii, pedepsit cu 15% din salariu până la toamnă

miercuri, 17 martie 2021, 20:26
2 MIN
 EXCLUSIV Învățătorul liberal care umilea elevii, pedepsit cu 15% din salariu până la toamnă

După o ședință maraton a Consiliului de Administrație de la Şcoala Gimnazială „Mihai Codreanu” din Iaşi, care a durat peste 6 ore, învățătorul Șerban Constantin a fost sancționat cu reducerea de 15% a salariului până la finalul anului școlar. Sursele „Ziarului de Iași” spun și că s-a discutat ca acestuia să nu îi mai fie prelungit dreptul de a preda, dat fiind faptul că acesta are deja 69 de ani și predă cu permisiune specială din partea școlii.

Învățătorul Șerban Constantin, care este și consilier județean din partea PNL, a fost acuzat că umilește elevii la ore.  În urma unor înregistrări apărute în presă, se poate observa faptul că un bărbat cu voce similară cu a învăţătorului ţipă la elevi şi îi ridiculizează în diferite ipostaze, pe una dintre fetiţe numind-o „butoi”.

Cititi si: Şedinţa prin care a fost sancţionat învăţătorul care-şi umilea elevii a fost una cu scântei

Ancheta a fost demarată şi durează de două săptămâni, iar Constantin Şerban a precizat pentru „Ziarul de Iaşi” că neagă autenticitatea înregistrărilor. Învăţătorul spune că nu este el cel înregistrat, că vocea nu îi aparţine şi că totul este o răzbunare a unei mame care i-a mai depus în trecut plângeri. „Eu nu recunosc aceste înregistrări”, a precizat acesta. De altfel, el a fost investigat în toamna anului trecut şi a fost sancţionat cu un avertisment scris, după ce ar fi abuzat verbal o elevă. În acest caz, ISJ Iaşi a precizat presei că atitudinea şcolii pare a fi una de tergiversare a anchetei şi a trimis o echipă pentru a derula un audit managerial la unitate.

Cititi si: Ministrul Educaţiei intervine în scandalul învăţătorului violent de la Şcoala “Mihai Codreanu” Iaşi

Citește și: Consilierul-învăţător din Iași acuzat că îşi umileşte elevii, apărat în Consiliul Județean

Comentarii