Au venit rezultate la probele ADN ridicate din casa groazei din Moara de Vânt

EXCLUSIV Probe ADN. Sângele suspectului a fost găsit la locul dublei crime din cartierul Roua!

miercuri, 09 februarie 2022, 02:50
5 MIN
 EXCLUSIV Probe ADN. Sângele suspectului a fost găsit la locul dublei crime din cartierul Roua!

"Au fost trimise la Bucureşti mai multe seturi de rămăşiţe de îmbrăcăminte. Au fost descoperite urme de sânge aparţinând lui Ahmed Sami el Bourkadi, la locul faptei", ne-au precizat surse apropiate anchetei.

Şah mat în cazul crimei duble din vila de pe Moara de Vânt! La locul crimei, experţii criminalişti au găsit pete de sânge aparţinând principalului suspect, Ahmed Sami el Bourkadi. Acest lucru îl plasează pe tânăr la locul faptei: el a negat în permanenţă că a mai intrat în casa groazei după ce a plecat în seara de 8 decembrie de la mica petrecere cu victimele Youssef Ajniyah şi Vanessa Burlacu.

El a subliniat anchetatorilor că pe 9 şi 10 decembrie a revenit la vila în care se aflau înjunghiaţi cei doi tineri pentru a-şi recupera un hanorac şi un halat, apoi că ar fi fost trimis de către rudele vicimelor să se intereseze de soarta lor, însă nu a intrat în casă deoarece "i-ar fi fost frică de un câine". Culmea, rudele victimelor l-au trimis chiar pe criminal să se intereseze de soarta lor.

"Au fost trimise la Bucureşti mai multe seturi de rămăşiţe de îmbrăcăminte. Au fost descoperite urme de sânge aparţinând suspectului, la locul faptei", ne-au precizat surse apropiate anchetei. Cel mai probabil, experţii criminalişti au reuşit să izoleze ADN-ul marocanului dintre cele ale victimelor, de pe un hanorac sau un alt obiect vestimentar. În cazul în care marocanul nu recunoaşte, deşi au probe solide, poliţiştii vor fi obligaţi să mai aducă măcar o dovadă: să afle mobilul crimei, locul unde suspectul a ascuns sau aruncat telefoanele victimelor, sau arma crimei. Ieri, avocatul lui Sami Ahmed El Bourkadi a precizat că nu ştie rezultatele expertizei. "Am fost anunţaţi că au venit rezultatele expertizei ADN de la Bucureşti, şi cele de la Institutul de Medicină Legală Iaşi, însă ce ar conţine respectivele probe nu ni s-a adus la cunoştinţă. Ar fi vorba despre pete de sânge şi fire de păr. Au probe noi, dar nu mi le aduc la cunoştinţă, vor să fie o surpriză. Dar noi avem răbdare, zilele următoare vor cere prelungirea arestului, iar atunci vom afla ce probe au", a spus ieri Raluca Andrei, avocatul marocanului.

"Urmează să fie adusă la audieri proprietara vilei în care au avut loc crimele, care s-a constituit parte civilă în privinţa distrugerilor, şi mai este un martor de audiat, nu ştiu cine este. Procurorii au mai pus o serie de întrebări cu privire la extinderea cercetărilor cu infracţiunile de distrugere şi furt calificat, avându-se în vedere că a avut loc un incendiu şi au fost sustrase bunuri. Sami Ahmed a dat declaraţii complete, şi-a susţinut nevinovăţia, a spus că nu a furat niciun bun de acolo, că nu a avut niciun contact cu bunurile părţilor vătămate, că nu ştie de niciun incendiu", a completat avocatul.

Ahmed Sami el Bourkadi a părăsit vila în pantaloni scurţi

În seara zilei de 8 decembrie, Ahmed Sami el Bourkadi, suspectul principal al crimei duble, a fost filmat de camerele de supraveghere ale caselor din zona Moara de Vânt cum vorbeşte la telefon cu una dintre cele două victime, Youssef Ajniyah, înainte ca el să intre în casa groazei. Suspectul are pantaloni lungi închişi la culoare şi un hanorac roşu. În jurul orei 23.30, Ahmed Sami iese din casă fără hanorac şi pantaloni, îmbrăcat doar cu o pereche de pantaloni scurţi.

În plus, El Bourkadi este plasat de către anchetatori în casa prietenului său Youssef Ajniyah deoarece acesta din urmă a trimis o poză unui amic în care putea fi observat şi El Bourkadi. De asemenea, telefonul lui El Bourkadi a fost semnalat în zonă de către firma de telefonie. Dar unde erau hanoracul roşu şi pantalonii lui El Bourkadi? "În procesul verbal de cercetare la faţa locului, s-a reţinut în baia locuinţei (n.r. – din Moara de Vânt), în zona destinată duşului, s-au găsit resturi carbonizate dintr-o bluză de culoare roşie similar celei în care apărea îmbrăcat inculpatul. În procesul verbal de vizionare a înregistrărilor se reţine că inculpatul a fost surprins de camerele de supraveghere aparţinând complexului Roua la ora 18.25 când se deplasa către locuinţa victimei. În înregistrare este vizibilă gluga roşie a hanoracului, iar inculpatul are pantaloni lungi de culoare închisă.

În acelaşi proces verbal se mai reţine că inculpatul a fost surprins de aceleaşi camere de supraveghere deplasându-se în direcţia opusă la ora 23.23, iar diferenţele vestimentare sunt semnificative, adică nu se mai observă gluga roşie a hanoracului, iar inculpatul este în pantaloni scurţi", au precizat anchetatorii. Anchetatorii subliniază încă un fapt: activitatea telefonică ale celor două victime Youssef Ajniyah şi Vanessa Burlacu a încetat la ora 22, aspect neobişnuit mai ales pentru tânărul student la UMF. El Bourkadi pare că a părăsit imobilul victimelor după ce victimele nu au mai comunicat la telefon. Curios, telefonul mobil al lui El Bourkadi a fost semnalat în preajma casei groazei atât a doua zi, cât şi a treia, adică pe 10 decembrie, când au fost găsite cadavrele celor doi.

Suspectul ar fi precizat că a mers la casa celor doi pentru a-şi recupera hanoracul însă nu a deschis nimeni uşa. Pe de altă parte, El Bourkadi ar fi spus unor prieteni care nu vrea să se întoarcă la casa prietenilor săi din cauza fricii de un câine rău. "Victima (n.r. – Youssef Ajniyah) plănuia să se deplaseze la Bruxelles în ziua de 10 decembrie, însă nu a mai efectuat această deplasare, fapt care a alertat familia şi prietenii. Îngrijorat de faptul că victima nu i-a răspuns la mesaje, pe 9 decembrie un martor a solicitat sprijinul unor prieteni din România de la care a aflat că El Bourkadi este prieten cu victima. L-a contactat telefonic şi i-a solicitat date despre victimă, iar acesta i-a răspuns că l-a văzut ultima dată într-un club. Când i s-a solicitat să se deplaseze la locuinţa acestuia pentru a vedea ce s-a întîmplat, a refuzat pe motiv că nu îşi aminteşte adresa cu precizie şi apoi pentru că acolo ar fi un câine rău de care îi este frică", au mai precizat anchetatorii.

Comentarii