Facebook-ul le-a uşurat treaba poliţiştilor. Teribilistul hoţ nu s-a putut abţine să nu pună imagini pe reţea cu banii furaţi

sâmbătă, 13 ianuarie 2024, 02:50
3 MIN
 Facebook-ul le-a uşurat treaba poliţiştilor. Teribilistul hoţ nu s-a putut abţine să nu pună imagini pe reţea cu banii furaţi

Un hoţ păşcănean le-a uşurat treaba poliţiştilor, afişându-se imediat pe Facebook cu banii furaţi. Imaginea, coroborată cu cele surprinse de camerele video, a dus la identificarea hoţului.

 

Aventura celor trei puşti care aveau să dea ochi cu judecătorii a plecat de la o petrecere nevinovată. În seara zilei de 12 ianuarie 2022, Iustin C. (16 ani), l-a invitat pe Sergiu I. (17 ani) pentru a participa la aniversarea fratelui său. În jurul orei 22, Iustin C. i-a propus prietenului său să meargă la o benzinărie pentru a mai cumpăra băutură. S-au răzgândit însă pe traseu, hotărându-se să meargă în cartierul Aerodrom pentru a fura câte ceva din maşinile parcate. Au ochit un Land Rover vişiniu, cu portierele descuiate şi cheile lăsate în contact. Sergiu I. s-a urcat la volan, iar Iustin C. pe locul din stânga, iar cei doi au plecat spre locuinţa unui prieten, Costel B. L-au luat cu ei, iar apoi au mai luat un prieten, care plecase între timp de la petrecere. Plimbarea a continuat până în cartierul Fântânele, unde li s-a terminat combustibilul. Au oprit la o benzinărie, dar din interiorul acesteia şi-au făcut apariţia doi poliţişti. Sergiu I., Iustin C. şi Costel B. au luat-o la fugă, urmăriţi de poliţişti. Au reuşit să scape, dar fusese oricum recunoscuţi.

Zece zile mai târziu, Sergiu I. s-a întâlnit cu câţiva prieteni, hotărându-se să spargă o farmacie. Au forţat uşa cu o daltă şi au intrat. Nu au găsit însă în interior nici bani şi nici alte bunuri care să merite furate. În noaptea următoare, Sergiu I. a participat însă la o lovitură încununată de succes. De această dată, era vorba de un bar la care obişnuia şi el să meargă. Uşa a fost forţată, iar din interior, cei doi hoţi au furat 1.850 de lei şi 18 pachete de ţigări. Alte zece pachete le-au pierdut pe drum, grăbindu-se să plece.

Sergiu I. şi-a luat jumătatea din bani şi şi-a sunat un prieten, invitându-l să meargă împreună la o pensiune. Avea cu ce plăti. Şi-a postat şi pe Facebook o fotografie în care se afişa cu banii furaţi, alături de mesajul „Ăştia aşa, de sezon”. Fotografia a oferit anchetatorilor un indiciu suplimentar, ajutându-i la identificarea hoţilor.

De altfel, deşi încă minor, Sergiu I. era o cunoştinţă veche atât a poliţiştilor, cât şi a judecătorilor păşcăneni, el ajungând să fie cercetat sau judecat în mai multe dosare simultan. În noiembrie anul trecut, judecătorii au dispus internarea sa pentru o perioadă de 2 ani şi 4 luni într-un centru de detenţie pentru minori. Pentru noile fapte, respectiv furtul maşinii în scopul folosirii, furt calificat şi furt calificat în formă continuată, durata de detenţie i-a mai fost prelungită cu un an. Iustin C. va fi internat într-un centru educativ timp de un an. 

Comentarii