Fostul antrenor grec al echipei de baschet Politehnica a dat în judecată Primăria. Vrea 131.000 lei

marți, 11 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Fostul antrenor grec al echipei de baschet Politehnica a dat în judecată Primăria. Vrea 131.000 lei

Fostul antrenor de baschet al Politehnicii îşi cere în instanţă leafa rămasă neîncasată de la club. Decizia municipalităţii de acum cinci ani de a întrerupe finanţarea oricărui sport de echipă în afara fotbalului a lăsat clubul de baschet fără principala sursă de venituri determinând desfiinţarea ei.

Ioannis Tsirogiannis s-a adresat instanţei în iulie 2019, la mai bine de un an de când rămăsese fără locul de muncă de la Iaşi. Originar din Salonic, Tsirogiannis a fost desemnat antrenor al CS Politehnica Iaşi la începutul anului 2017, fixându-i-se ca obiectiv promovarea în primul eşalon. Obiectivul a fost atins, iar Tsirogiannis a rămas antrenor principal şi pentru sezonul următor.

Clubul s-a confruntat constant cu probleme financiare. Din octombrie 2017, nici jucătorii şi nici antrenorul nu au mai primit niciun ban. Ca urmare, a precizat Tsirogiannis, şi rezultatele echipei au fost din ce în ce mai slabe. În cele din urmă, la sfârşitul lui ianuarie 2018, Tsirogiannis a fost înlocuit cu Branko Jorović, iar contractul grecului a fost reziliat, deşi până atunci îşi îndeplinise obiectivele fixate de club. În instanţă, acesta a cerut plata sumei de 131.491 lei, reprezentând restanţele salariale aferente anilor 2017 şi 2018.

De partea cealaltă, reprezentanţii CS Politehnica au afirmat că rezultatele slabe ale echipei în a doua jumătate a anului 2017 au fost cauzate de acţiunile antrenorului, care a înlocuit numeroşi membri ai echipei. Tensiunile din interiorul echipei ar fi obligat clubul să aducă încă un antrenor, fără însă ca Tsirogiannis să fi fost dat afară.

Dimpotrivă, acesta ar fi refuzat să colaboreze cu Jorović şi ar fi părăsit România în aprilie 2018. Contractul ar fi fost deci încălcat de grec. Reprezentanţii clubului au admis existenţa unor datorii, dar într-un cuantum mult mai redus decât cel pretins de antrenor. Conform calculelor Politehnicii, Tsirogiannis ar mai avea de primit doar 31.458 lei. Pe parcursul procesului, antrenorul şi-a reevaluat pretenţiile financiare, apreciind că este îndreptăţit la primirea sumei de 164.600 lei ca salariu şi 28.260 lei ca dobândă.

În cele din urmă, magistraţii Judecătoriei au cerut efectuarea unei expertize contabile pentru clarificarea sumelor datorate. Urmare a acesteia, cererea lui Tsirogiannis a fost admisă doar în parte, recunoscându-se datorii ale clubului în valoare de doar 30.215 lei, la care ar urma să se adauge dobânda legală de la data scadenţei şi până la achitarea integrală. Tsirogiannis nu a fost de acord cu această soluţie, el atacând-o în apel. 

 

 

Comentarii