(FOTO) Deschidere oficială în campus, la Politehnica din Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 03.03.2021

(FOTO) Deschidere oficială în campus, la Politehnica din Iaşi

GALERIE
poli3polipoli4poli2
 • poli3
 • poli
 • poli4
 • poli2
- +

Deschidere oficială azi, în aer liber, în cadrul Campusului „Tudor Vladimirescu”, a anului universitar la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. Alături de membrii conducerii Politehnicii şi cadrele didactice ale instituţiei, la manifestare au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi, în număr mare, studenţi.

În deschidere, rectorul Dan Caşcaval a vorbit despre importanţa meseriilor inginereşti, dar şi despre provocările la care vor fi supuşi cei care au ales să urmeze aici cursurile, mai ales în contextul pandemiei.

„Indiferent de contextul pe care nu l-a dorit nici unul dintre noi, ne aflăm într-un moment festiv care răzbate dincolo de răceala biţilor şi a pixelilor şi dincolo de prea puţin empatica comunicare online. Un moment festiv care ne face să uităm de provocările cursurilor online, ale examenelor online, de dificultatea încercării de a depăşi bariera cuvintelor spuse şi auzite indirect, doar prin bunăvoinţa electronilor şi a undelor”, a punctat Dan Caşcaval, care a adăgat că „profesiile de inginer şi de arhitect nu sunt printre cele mai uşoare. Presupune să înveţi toată viaţa, nu numai în facultate, să conduci oameni, să ai responsabilităţi, să ai idei, planuri, proiecte şi să îţi asumi aceste idei, planuri şi proiecte care practic pot schimba o societate sau o lume”.

Totodată, rectorul Politehnicii a subliniat şi nevoia de a oferi o atenţie sporită meseriilor tehnice, mai ales în contextul în care zona Moldovei este mai slab dezvoltată în acest sens. Cu toate acestea, Dan Caşcaval subliniază că se poate observa că atenţia societăţii în ceea ce priveşte pregătirea inginerească  a crescut, mai ales că Universitatea Tehnică a înregistrat un număr record de studenţi înscrişi în acest an.

„Tehnologiile secolului XXI includ provocări majore pentru viitoarele generaţii de ingineri, precum utilizare eficientă a energiei solare, metode de captare a bioxidului de carbon, îmbunătăţirea infrastructurii urbane, progresul informaticii medicale, înţelegerea funcţionării creierului uman sau securitatea spaţiului cibernetic”, a adăugat şi profesorul Iulian Ciocoiu, preşedintele Senatului instituţiei.

La eveniment a luat parte şi primarul Mihai Chirica. Totodată, tot ieri a fost inaugurat oficial şi parcul dintre căminele T9 şi T10, parc care va purta numele Cezar Oprişan, prorectorul recent decedat. La evenimentul festiv au fost nominalizaţi şi cei mai buni studenţi ai fiecărei facultăţi, aceştia urmând să fie premiaţi în perioada următoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.