Grosjean a trecut prin mare cumpănă

luni, 30 noiembrie 2020, 02:43
2 MIN
 Grosjean a trecut prin mare cumpănă

 

Maşina pilotului francez de Formula 1 a luat foc în timpul Marelui Premiul al Bahrainului .Alţi doi piloţi au abandonat din aceeaşi cauză în cursa câştigată de Lewis Hamilton

Romain Grosjean (Haas F1 Team) a suferit, ieri, la începutul Marelui Premiu al Bahrainului, un accident în care monopostul său a luat foc şi a fost distrus. Francezul a ieşit foarte rapid din maşină şi s-a îndepărtat susţinut, dar pe propriile picioare. Potrivit formula1.com, monopostul lui Grosjean s-a ciocnit de cel al lui Daniil Kviat (AlphaTauri) şi a ieşit de pe pistă în foarte mare viteză. La impactul cu bariera de pe margine, monopostul s-a rupt şi din el a curs combustibil, ceea ce a făcut ca maşina să ia foc. Grosjean a ieşit rapid din monopost şi ajutat de două persoane să se îndepărteze, iar focul a fost stins. Pilotul a fost dus la ambulanţă pentru îngrijiri. Potrivit echipei Haas, francezul a suferit arsuri minore la mâini şi la glezne, dar în rest este bine. În momentul în care au văzut pe ecrane că Grosjean a ieşit din maşină, ceilalţi piloţi au aplaudat. Cursa a fost întreruptă aproximativ o oră şi jumătate, iar imediat după reluare a avut loc încă un accident, monopostul lui Lance Stroll (Racing Point) răsturnându-se, după o acţiune în care a fost implicat şi Daniil Kviat. Stroll a ieşit fără probleme din maşină. Cu trei tururi înainte de finalul cursei, Sergio Perez (Racing Point) a abandonat, din maşina sa ieşind iniţial fum iar apoi şi flăcări.

Cursa de pe circuitul Sakhir a fost câştigată de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes). Pentru Hamilton, care şi-a asigurat dinainte titlul mondial, este al 11-lea succes din acest sezon, al cincilea consecutiv. Pe locul doi s-a clasat Max Verstappen, de la Red Bull Racing, iar pe trei a terminat Alexander Albon, de la aceeaşi echipă. Penultima etapă a sezonului, Sakhir Grand Prix, se va desfăşura pe acelaşi circuit, în 6 decembrie.

 

Comentarii