Comunicat de presa

Guvernarea României, o comedie de prost gust! Actorii mediocri de la Palatul Victoria trebuie să plece acasă (P)

marți, 20 aprilie 2021, 08:40
3 MIN
 Guvernarea României, o comedie de prost gust! Actorii mediocri de la Palatul Victoria trebuie să plece acasă (P)
Anchetă pe numărul de morți de Covid-19, scandal între premier și fostul ministru al Sănătății, plus un Guvern care se clatină mai rău că niciodată. Trăim într-un film extrem de prost, un film regizat de președintele Klaus Iohannis cu niște actori de mâna a doua, care vor să se afirme într-o carieră prestigioasă a comediei. Pentru că asta este ceea ce se întâmplă acum în țară, o comedie de prost gust, cu niște actori candidați la Zmeura de Aur pentru cea mai proastă interpretare.
 
Nu cred că ne-am fi putut imagina vreodată că ne putem juca cu cifrele într-o pandemie care a zguduit întreaga lume. Nu văd cum acest Guvern incompetent mai poate să repare ceea ce a stricat deja. Ne îndreptăm cu pași repezi spre o criză guvernamentală apărută din cearta celor aflați la putere și care au rămas fără jucării. Ori acest guvern PNL- USR/PLUS nu a demonstrat că este capabil de altceva. Sănătatea a ajuns la pământ, avem parte de o bâlbâială fără precedent în ceea ce privește vaccinarea, avem parte de accidente peste accidente în spitale, iar măsurile întârzie să apară.
Ne-am pricopsit cu niște miniștrii care trag cu dinții de scaunele lor, care nu respectă nici măcar ei regulile din această perioadă, dar care se văd atacați din toate părțile și țipă ca niște copii pierduți prin parc. Acesta este tabloul sumbru al României, un tablou nedorit de nimeni, dar creat artificial de o coaliție de conjunctură și de un președinte care asistă neputincios și mut în fața dezastrului. 
 
România are nevoie de oameni capabili, de oameni care să poată lua decizii în cele mai dificile condiții și care nu își demonstrează incompența când dau de greu. Ori acum asistăm doar la un circ mediatic, în care pe de o parte PNL face scut în jurul premierului, iar pe de altă parte USR/PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare. 
 
Această comedie proastă trebuie să înceteze. Florin Cîțu, din lumea lui de desen animat, trebuie să înțeleagă că lumea nu se învârte doar în jurul lui și să accepte atât criticile cât și sprijinul pentru a nu îngropa și mai mult România. La rândul lor, USR/PLUS trebuie să lase deoparte copilăriile și să demonstreze maturitate dacă tot sunt la guvernare. Fotoliile ministeriale nu sunt doar de poze pentru rețelele sociale, ci reprezintă esența guvernării, esența sprijinului pentru populație. Doar că nici unul din acești actori nu pare a înțelege acest lucru din păcate. 
 
Măcar dacă totul ar merge bine în România… Problema e că pandemia, dezastrul economic în care ne afundăm pe zi ce trece, nesiguranța zilei de mâine dau nuanțe grotești, ba chiar horror comediei guvernării…
 
Marius Eugen OSTAFICIUC, președinte PSD Municipiul Iași, deputat

Comentarii