Guvernul fugăreşte din nou prin jurul Iaşului fantoma Centurii şi a viitorului pasaj peste şoseaua Bucium

marți, 18 iunie 2019, 01:50
1 MIN
 Guvernul fugăreşte din nou prin jurul Iaşului fantoma Centurii şi a viitorului pasaj peste şoseaua Bucium

Ministerul Transporturilor anunţă că va fi lansată în acest an licitaţia pentru proiectarea unei noi porţiuni a centurii, de la Selgros la bariera Tomeşti. Banii vin însă sub forma unui „credit de angajament“, ceea ce înseamnă doar promisiuni, nu o alocare propriu-zisă.

Guvernul aruncă în spaţiul public noi promisiuni cu privire la reluarea lucrărilor la şoseaua de centură a Iaşului. Ministerul Transporturilor (MT) susţine că, până la sfârşitul acestui an, va fi lansată procedura de achiziţie publică pentru proiectarea şi execuţia sectorului de trafic greu cuprins între Selgros şi DN28 (bulevardul Poitiers – „Drumul hoţilor“ – barietă Tomeşti: circa 5 km).

„După comunicarea rezultatului procedurii, va fi semnat contractul cu Antreprenorul şi ulterior se va da ordinul de începere pentru proiectare şi execuţie. Durata contractului este compusă din: 6 luni perioada de proiectare care include proiectul pentru autorizaţia de construire şi 24 luni perioada de execuţie“, se arată într-o adresă a MT.

În legea bugetului de stat pe acest an, Guvernul a inclus o sumă de 152 milioane lei pentru şoseaua de centură a Iaşului, dar banii sunt sub forma unui credit de angajament, ceea ce reprezintă, de fapt, o promisiune de vânzare, nu o alocare propriu-zisă, dar suficientă pentru a putea porni licitaţia.

Sectorul Selgros – DN28 cuprinde bld. Poitiers şi strada Trei Fântâni (aşa-numitul „Drum al hoţilor“), cel mai probabil cu o supratraversare peste şoseaua Bucium, la capătul spre ieşirea din oraş al pasajului Bucium. Guvernul promite aproape an de an lansarea procedurii de licitaţie, proiectul fiind blocat de mai bine de opt ani.

Comentarii