I-au căpăcit pe clujeni

sâmbătă, 25 februarie 2017, 02:43
3 MIN
 I-au căpăcit pe clujeni

 

 Politehnica Iaşi – CS Universitatea Cluj 95-49 (27-12, 23-16, 21-16, 24-5) în prima etapă a fazei semifinale a Ligii I la baschet masculin
 
Politehnica: Jones 31 (5X3), Popovici, Crawford 9, Vatră 4, Roşu 18 (4X3) / Amarghioalei 12 (2), Gârbea 6, Ţibîrnă 11, Buiciuc 4. Antrenor Yoannis Tsirogiannis.
 
Prezentat pe bună dreptate ca fiind unul dintre derbiurile pentru promovare, întâlnirea dintre baschetbaliştii ieşeni şi clujeni s-a încheiat cu o victorie ieşeană de o manieră la care nici cei mai optimişti suporteri ieşeni se aşteptau. Nu ştim dacă formaţia ardeleană, pregătită de Mihai Racoviţan şi Răzvan Cenean a prins o zi slabă la Iaşi, deşi au în lot câţiva jucători de valoare ca Sabău, Şerban, Szabo etc. Însă este o certitudine că spectatorii, care au fost în număr mare la Sala Polivalentă, au văzut unul dintre cele mai bune meciuri făcute de baschetbaliştii ieşeni în ultima vreme. Practic, numai primele minute ale disputei au arătat ceva a mare derby. În rest meciul a fost la discreţia jucătorilor gazdă, chiar şi când au fost introduşi cei tineri. Micuţul Jermale Jones a prins o zi de excepţie şi a fost vioara întâi a echipei. Dintre noutăţile din echipă, s-a remarcat în primul rând extrema Adrian Roşu, adusă de la Dinamo Bucureşti, un jucător debordant. La capitolul pivoţi, Lucian Ţibîrnă a impresionat mai mult decât  mult aşteptatul Howard Earl Crawford, depăşindu-l şi la capitolul slam-duncks. Americanul alintat “basketball machine” pare a nu se fi acomodat încă la jocul echipei (primele puncte fiind marcate în sfertul al doilea, la 37-19), însă a arătat că îşi ştie foarte bine meseria, remarcându-se atât ca pasator, cât şi în apărare. În concluzie a fost o victorie reconfortantă care dă baschetbaliştilor pregătiţi de Yoannis Tsirogiannis şi Viorel Nănescu mari speranţe de promovare.
Celelalte meciuri ale primei etapei se dispută mâine: CSM Miercurea Ciuc – Ştiinţa Bucureşti, Rapid Bucureşti – Timba Timişoara şi Cuza Sport Brăila – CN Aurel Vlaicu.
 
 
Un sfert catastrofal
* Politehnica Iaşi – ICIM Arad 57-77 (22-24, 2-20, 19-16, 16-17) în etapa a XIX-a a Ligii Naţionale de baschet feminin, turneul VII-X. Politehnica: Gabriela Măgurean 4, Anamaria Ciotir 7 (1X3), Andreea Aursulesei 11 (1), KaDeidre Simmons 20, Ramona Dănălache 2 / Alexia Adams 3 (1), Morgan Jennings 10, Ioana Iftimescu, Diana Dănilă. De la oaspete s-au remarcat Jovana Pasic 21 (2), Brankica Hadzovic 18 (1) şi Morgan Stroman 15. În echipa ieşeană au debutat două dintre cele trei noutăţi nou aduse (Morgan Jennings şi Alexia Adams), portoricana Angelica Bermudez, deşi prezentă la sală, întârziindu-şi apariţia. Politehnica a jucat cu mult curaj şi dăruire tot timpul mecilui, dar căderea din sfertul al doilea, încheiat cu un neverosimil 2-20 a atârnat enorm, după ce Politehnica a condus cu 14-12 şi 22-20 în primul sfert. Cele două americance au evoluat mai puţin decât restul coechipierelor, mai bine adaptată arătându-se Jennings, însă motorul echipei a fost din nou inepuizabila “Didi” Simmons.  Sorana Nănescu a fost trecută ca antrenoare, a stat de fapt pe bancă, însă Yoannis Tsirogiannis a fost alături de ea şi de jucătoare.
Partida Sirius Târgu Mureş – Teleorman Alexandria, din aceeaşi grupă valorică,  se dispută astăzi. Tot astăzi se dispută şi cele trei meciuri din turneul I-VI: Olimpia Braşov – Sepsi Sfântu Gheorghe, CSM Satu Mare – CSM Târgovişte şi “U” Cluj – Phoenix Galaţi.
 
 
 
 
 

Comentarii