Iaşul, sub semnul ştreangului: trei bărbaţi spânzuraţi în numai două zile

vineri, 13 septembrie 2019, 01:50
3 MIN
 Iaşul, sub semnul ştreangului: trei bărbaţi spânzuraţi în numai două zile

O spânzurare atipică, înghesuit în şifonier, după o alta identică în luna mai, decedatul fiind un tânăr de 25 de ani dezamăgit în dragoste. Mortea acestuia survine altor două spânzurări: un absolvent de Medicină şi cunoscutul viticultor ieşean Mihai Ţibu.

 

Tragedii zilnice în aceste zile la Iaşi, în ştreang. În numai două zile, trei oameni şi-au pus capăt zilelor. Ultima este atipică, fiind asemănătoare cu cea a unui alt tânăr care s-a sinucis în acelaşi mod la sfârşitul lunii mai: s-a spânzurat în dulap, fiind găsit în genunchi, în mobilă. Cazul de alaltăieri este asemănător. Miercuri, în jurul orei 16, unchiul unui tânăr din Iaşi a sunat la poliţie şi a spus că şi-a găsit nepotul spânzurat în şifonier. Pentru a se spânzura, acesta folosise două cabluri electrice, o curea şi un umeraş de sârmă.

Aşa a fost găsit de către criminalişti Bogdan Teodor Nistor, în vârstă de 25 de ani. După ce au luat corpul şi l-au transportat la Institutul de Medicină Legală, poliţiştii au început cercetările pentru aflarea circumstanţelor în care a avut loc sinuciderea. Unchiul băiatului le-a spus anchetatorilor că tânărul suferea de depresie, care i se accentuase în luna mai după ce se despărţise de iubita lui şi nu putuse să treacă acest prag. De asemenea, acesta trebuia să ia pastile, medicaţie recomandată de medici, însă mereu le refuza. „Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, însă, în urma primelor cercetări, reiese că pe corpul acestuia nu se aflau alte leziuni“, au precizat reprezentanţii Poliţiei.

În privinţa celuilalt tânăr care şi-a pus capăt zilelor în luna mai, acesta s-a spânzurat cu o cravată, într-un dulap, fără să lase vreun bilet de adio. Acesta s-a spânzurat de bara care susţinea umeraşele dintr-un dulap din apartamanetul său aflat în complexul River’s Towers din zona Metalurgie. Pompierii şi poliţiştii l-au găsit în dulap, stând în şezut, criminaliştii spunând că este o moarte atipică. Pompierii şi poliţiştii au spart uşa apartamentului cu o cameră situat în complexul River’s Towers din Metalurgie, după mai multe zile de căutări intense.

Tânărul se numea Vlad Adrian Iacobeţ şi avea vârsta de 24 de ani. Acesta era dat dispărut de familia sa din Bacău şi mătuşa sa din Iaşi. Ele le-au spus poliţiştilor că au aflat luni dimineaţa că băiatul îşi închiriase apartamentul în complexul din Metalurgie, şi era ultimul loc unde putea fi găsit. Băiatul stătea aproape închesuit în dulap, rezemat, cu picioarele întinse, şi cu o cravată prinsă de gât şi înnodată de ţeava de care sunt prinse umeraşele, în dulap. Criminaliştii au precizat că, după modalitatea aleasă, tânărul şi-a dorit foarte mult să moară, iar moartea sa a fost atipică: sinucigaşul s-a înghesuit practic în dulap ca să se sinucidă. 

Comentarii