De Business

Punem punctul pe știi

Ieșenii pasionați de inteligența artificială, invitați la o întâlnire cu fondatorul Omdena

sâmbătă, 22 februarie 2020, 14:40
2 MIN
 Ieșenii pasionați de inteligența artificială, invitați la o întâlnire cu fondatorul Omdena

Ieșenii pasionați de inteligența artificială au ocazia să se întâlnească cu Rudradeb Mitra, fondatorul platformei de colaborare globală Omdena, care se va afla luni la Iași. Platforma sa permite persoanelor din întreaga lume să facă echipă și să folosească inteligența artificială pentru a rezolva provocările sociale. 

"Deși a venit în România pentru a participa la o serie de evenimente în București, m-am bucurat că a acceptat invitația de a fi prezent și la una dintre întâlnirile organizate de comunitatea de inteligență artificială din Iași. Omdena, platforma pe care a inițiat-o acum 8 luni, colaborează deja cu organizații renumite precum ONU, Consiliul Mondial al Energiei, adunând la un loc peste 800 de pasionați în inteligență artificială, contribuind în diverse proiecte sociale. Pentru evenimentul de luni, ne propunem să discutăm despre aplicarea inteligenței artificiale pentru a face bine și despre provocările pe care Rudradeb le-a întâmpinat pe parcurs", a spus pentru "Ziarul de Iași" Eugen Bușoiu, fondatorul comunitatii IAȘI AI. 

Inteligența artificială poate aduce beneficii într-o gamă largă de sectoare, cum ar fi asistența medicală, consumul de energie, automobilele, agricultura, schimbările climatice și gestionarea riscurilor financiare. 

Abordarea AI colaborativă Omdena rezolvă problemele prin construirea de soluții AI cu echipe diverse de până la 50 de ingineri. Colaboratorii lor rafinează problema, colectează datele și construiesc soluții AI etice și adoptabile într-un mod mai rapid și mai eficient. 
Evenimentul " Fireside chat with Rudradeb Mitra" este organizat de IAȘI AI și se va desfășura între orele 18.00 – 21.00 la Ness Digital Engineering Iasi. Biletele sunt disponibile pe www.meetup.com.

(Florentina SANDU)

Comentarii