Iluzia numită play-off

luni, 26 octombrie 2015, 02:44
3 MIN

 

CSMS Iaşi a pierdut şansa de a conta cu adevărat în lupta pentru intrarea în primele şase echipe după ce a pierdut în faţa unui adversar modest, Concordia Chiajna, la capătul unui joc extrem de slab
 
 
Nici cei mai pesimişti suporteri ai CSMS nu se aşteptau ca echipa lor favorită să piardă meciul din etapa a doua a returului, disputat pe teren propriu, în compania FC Concordia Chiajna. Succesul din runda precedentă, cu FC Voluntari, declaraţiile optimiste dinaintea partidei, valoarea modestă a adversarului, care, în plus, nu a contat nici pe jumătate dintre titulari, erau doar câteva dintre argumentele care i-au făcut pe ieşeni să fie siguri că ilfovenii nu îşi vor strica obiceiul pe care-l aveau din luna martie, întoarcerea din meciurile din deplasare fără victorie. Pronosticurile nu au fost însă confirmate, Chiajna câştigând pe merit o dispută pe care a controlat-o în multe momente şi în care a fost şi privată de un penalty. Nu numai aspectul general al partidei, ci şi cifrele susţin justeţea succesului oaspeţilor. Exceptând posesia (53% pentru gazde), gruparea pregătită de Cornel Ţălnar s-a impus la toate capitolele importante: 8-6 la şuturi, 5-3 la încercări cadrate, 4-2 la ocazii, 7-4 la cornere, 28-20 la lovituri libere.
S-a ajuns aici din vina gazdelor. Cu un joc lent, previzibil (mingi aruncate pe Golubovic, care, nesusţinut şi strâns bine în chingi de stoperii adverşi, nu a reuşit mare lucru), fără vigoare şi determinare, cu multă nervozitate şi lipsă de clarviziune, ieşenii nu l-au deranjat cu adevărat pe Matache decât în primul sfert de oră al actului secund. În rest, cu o construcţie inexistentă, tăiată lejer de Giurgiu şi Bruno Madeira, ieşenii parcă au înotat la mijloc, unde nu au reuşit să producă mingi utile, indiferent de numele celor care au jucat, de sistem (la pauză, intrarea lui V. Gheorghe a dus modului “4-2-3-1” din start mai aproape de “4-1-4-1”, iar din minutul 65 s-a trecut la “4-4-2”) ori de distribuirea jucătorilor (Piccioni a intrat vârf, apoi a fost coborât mijlocaş stânga, Boiciuc fiind trimis în atac lângă Golubovic). Dacă problemele ofensive ale Iaşului au devenit o obişnuinţă, grav a fost faptul că organizarea defensivă a suferit. Din plin! Purece s-a distrat în câteva rânduri, fiind cu un cap deasupra tuturor, Lazăr şi-a permis să apeleze şi la artificii tehnice, iar junii Grădinaru şi Răducanu au avut destule momente în care au fost peste experimentaţii lor adversari. Drept urmare, Caparco a avut serios de lucru, italianul, care putea face mai mult la gol, salvându-şi însă echipa în câteva rânduri.
Eşecul dureros de vineri a făcut ca Iaşul să rămână cu o singură victorie în ultimele zece etape, astfel că locurile de play-off devin din ce în ce mai clar o iluzie, atât din pricina jocului prestat cât şi a zestrei de puncte.
Pentru CSMS urmează o săptămână intensă, trupa pregătită de Nicolo Napoli urmând a juca mâine în Cupa României, la Chiajna, în compania Concordiei, iar sâmbătă, în campionat, cu Petrolul, la Ploieşti. 
 
 
CSMS-catalog
 
Caparco (4) – a parat cinci şuturi, trei dintre acestea – periculoase, a respins două lovituri de colţ executate foarte periculos de Purece, are partea lui de vină la gol.
Voicu (3) – a luat, aiurea, două cartonaşe galbene într-un minut.
Mihalache (4) – ezitant.
Frăsinescu (4,5) – începe să-şi piardă din siguranţa etalată.
Ciucă (4) – vizibil incomodat de rolul de fundaş stânga; la faultul în careu pe care l-a comis asupra lui Purece a avut şansă ca arbitrul să nu acorde penalty.
Mitic (4) – sub randamentul obişnuit.
Enescu (4) – nimic notabil.
Viveiros (4) – nicio fază importantă.
Grigorie (4) – joc modest, a ratat o uriaşă şansă de a deschide scorul, în minutul 46.
Böle (4) – realizări puţine.
Golubovic (4,5) – puţine mingi la dispoziţie.
V. Gheorghe (4) – nu a adus nimic nou.
Piccioni (4) – în nota obişnuită.
Boiciuc a intrat în minutul 76.
 
 

    

Comentarii