Începe nebunia înscrierilor la grădiniţe

miercuri, 17 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Începe nebunia înscrierilor la grădiniţe

Părinţii care vor să-şi înscrie copiii la una dintre grădiniţele din Iaşi vor trebui să depună de luni o cerere la sediul unităţilor de învăţământ preşcolar.

Criza locurilor la grădiniţe, mai ales în cele cu program prelungit, dă iar frisoane miilor de părinţi ieşeni: perioada de depunere a dosarelor pentru învăţământul preşcolar începe de săptămâna viitoare. Astfel, părinţii care vor să-şi înscrie copiii la una dintre grădiniţele din Iaşi vor trebui să depună de luni o cerere la sediul unităţilor de învăţământ preşcolar cu personalitate juridică sau la secretariatele şcolilor care au în structură unităţi de învăţământ preşcolar. Ter­menul limită de depunere a cererilor pentru prima etapă de înscriere este data de 9 iunie, documentele depuse urmând să fie evaluate în trei etape, în perioada 12-16 iunie.

Unităţile de învăţământ vor trebui să evalueze cererile de înscriere exprimate ca primă opţiune până pe data de 13 iunie, până pe 15 cele care au specificat că este a doua opţiune, iar până pe 16 iunie cele exprimate ca a III-a opţiune. În cazul în care au rămas cereri care nu au putut fi onorate, acestea se vor raporta pentru etapa a II-a de înscriere, care va începe de pe 26 iunie. Astfel, părinţii care nu au depus cereri au ocazia să îşi aleagă o unitate de învăţământ care nu şi-a ocupat încă numărul de locuri, urmând ca cererile acestora să treacă tot prin trei faze, în perioada 24-28 iulie. Copiii care au rămas fără un loc în urma depunerii cererilor vor fi distribuiţi pe locurile rămase libere în perioada 31 iulie – 31 august.  

 

 

Comentarii