Ipoteză şocantă. Fotografia copilului sirian înecat ar fi fost trucată

vineri, 11 septembrie 2015, 09:45
1 MIN
 Ipoteză şocantă. Fotografia copilului sirian înecat ar fi fost trucată

Imaginea care a făcut înconjurul lumii cu băieţelul sirian găsit mort pe o plajă din Turcia a fost aranjată. Este ipoteza şocantă pe care o susţin jurnaliştii de la kishiniov.eu, care precizează că un fotoreporter profesionist ar fi poziţionat în aşa fel trupul copilului mort, astfel încât să obţină una dintre cele mai cunoscute fotografii ale momentului.

Fotografia copilului sirian înecat pe o plajă din Turcia a devenit virală pe internet şi a dat naştere mai multor controverse. Sunt voci care spun că trupul victimei ar fi fost aranjat, pentru ca imaginea să aibă un impact vizual cât mai mare.

"Ce poate să facă un fotoreporter cu un cadavru de copil? Poate să îl ia şi să îl mute de colo-colo în căutarea unghiului perfect pentru fotografia care să facă înconjurul lumii. Poate să ia cadavrul şi să-l dea pe mâna unui coleg care ştie să facă machiaj profesionist. Poate să îşi instaleze luminile astfel încât să obţină o imagine impecabilă din punct de vedere profesional", susţin jurnaliştii de la kishiniov.eu.

b1.ro

 

Comentarii