ISJ Iaşi explică: În ce condiţii se organizează excursiile şi taberele şcolare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

ISJ Iaşi explică: În ce condiţii se organizează excursiile şi taberele şcolare

GALERIE
excursie covid
  • excursie covid
- +

În urma relaxărilor din ultima perioadă în privinţa organizării de excursii, tabere şcolare sau activităţi şi expediţii în aer liber, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi au menţionat, în cadrul unui document oficial publicat pe site-ul instituţiei, faptul că au primit „numeroase solicitări”, dar şi lămuriri legate de modul în care acestea pot fi organizate în această perioadă.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au precizat că nu au o cifră exactă a numărului de excursii, tabere şcolare sau alte activităţi care vor fi organizate pe viitor, neexistând deocamdată cereri oficiale, însă au subliniat că au fost contactaţi telefonic de numeroşi directori de şcoală pentru a afla care sunt procedurile pentru organizarea acestora sau dacă pot fi organizate. 

Astfel, cadrele didactice sau conducerile şcolilor care doresc să realizeze astfel de activităţi trebuie să respecte o reglemetare mai veche, cea a OMECS nr. 3637/2016, care reglementează organizarea de tabere, excursii sau expediţii, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi subliniind că la acestea se adaugă şi prevederile legale legate de prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19.

„Cadrele didactice şi/sau unităţile de învăţământ preuniversitar care organizează tabere, excursii, expediţii şi alte activităţi de timp liber, au obligaţia să ia toate măsurile în vederea asigurării condiţiilor de siguranţă ale elevilor/preşcolarilor pe durata activităţii respective”, au menţionat reprezentanţii ISJ Iaşi, subliniind totodată că, în acest moment, instituţia care decide ce activităţi educative, culturale, sociale, sportive, comerciale sau de alt tip sunt permise în România şi în ce condiţii este Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Totodată, instituţiile de învăţământ au obligaţia să respecte toate aceste prevederi, dar şi să informeze Inspectoratul Şcolar cu privire la organizarea unor astfel de activităţi.

Regulamentul de organizare şi desfăşurare a activităţilor în aer liber, dar şi modelul de cerere pentru aprobarea de către Inspectoratul Şcolar a acestora pot fi accesate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Conform modelului, cererea trebuie semnată atât de directorul unităţii şcolare, dar şi de către profesorii coordonatori.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.