La ce trebuie să avem grijă când mâncăm șhaorma?

sâmbătă, 27 aprilie 2024, 15:56
1 MIN
 La ce trebuie să avem grijă când mâncăm șhaorma?

Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când mâncăm șhaorma? La ce trebuie să avem grijă? Iată ce spun specialiștii și cum trebuie să mâncăm corect dacă vrem să slăbim?

Contrar altor produse de tip fast food, shaorma poate fi considerată o opțiune relativ mai sănătoasă. Cu toate acestea, acest lucru este valabil doar dacă renunțăm la un ingredient-cheie: sosul. Sosul contribuie la creșterea în greutate, produce aciditate în organism și poate crea dependență. Sosurile reprezintă cea mai mare problemă atât în cazul mâncării de tip fast food, cât și în cazul altor preparate. O shaorma fără sos pare lipsită de gust. De ce?

Răspunsul este simplu: sosul conține amidon modificat, potențiatori de arome și ulei rafinat, care oferă o senzație de consistență. În sosuri se găsește „ulei de candelă”, extrem de nociv pentru sănătate.

De exemplu, ketchupul conține porumb sau sirop de porumb, zahăr, roșii și potențiatori de arome. Această combinație determină creierul să perceapă produsul ca fiind plăcut, crescând dorința de a-l consuma din nou. Astfel, oamenii devin clienți fideli. Sarea rafinată, grăsimile, uleiurile rafinate și zahărul rafinat crează dependență.

Deci, atunci când mâncăm shaorma, oferim creierului o senzație de plăcere și îl păcălim. Dar haideți să vedem ce beneficii sunt în acest preparat.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

 

Comentarii