La un pas de Europa!

marți, 12 mai 2015, 01:43
3 MIN
 La un pas de Europa!

Victoria de la Craiova nu numai că a scăpat Iaşul matematic de retrogradare, ci a adus pe CSMS foarte aproape de Europa League

 

 
CSMS Iaşi va privi fără emoţii finalul de sezon. Candidată certă la retrogradare, în iarnă, echipa ieşeană nu numai că şi-a atins obiectivul, ci a ajuns foarte aproape de a prinde cupele europene! Pentru aceasta, CSMS trebuie să obţină cu patru puncte mai mult decât FC Botoşani în ultimele trei etape, echipa din nordul Moldovei având acum trei puncte în plus şi avantajul rezultatelor directe.
Calculele de mai sus sunt posibile datorită victoriei obţinute de ieşeni sâmbătă, la Craiova, pe terenul CS Universitatea. O victorie care a purtat aceeaşi amprentă pe care le-au purtat şi multe alte succese ale trupei pregătite de Nicolo Napoli, pragmatismul. Oltenii au dominat majoritatea timpului, au câştigat cu cifre ameţitoare la capitolul “şuturi” (24-6, 7-2 pe poartă), însă au cedat în faţa unei trupe care, în rarele momente în care a zvâcnit, a făcut-o extrem de periculos. Sugestiv în acest sens este faptul că şuturile cadrate ale oaspeţilor, ambele apărute în actul doi, au însemnat un gol şi o bară.
Şi la capitolul apărare moldovenii au stat relativ bine, faptul că Grahovac nu a primit gol datorându-se şi impreciziei gazdelor, şi şansei, dar şi unei evoluţii de ansamblu bune a blocului defensiv moldav. Totuşi, după cum am precizat şi în cronica partidei, tarele ivite şi în alte partide au fost etalate şi pe arena “Extensiv”: superficialitatea din unele momente, în special la fazele fixe, au făcut ca gazdele să trimită nu mai puţin de şase lovituri de cap spre poartă în 25 de minute, inexistenţa blocajelor în afara careului a generat, de pildă, în ultimele 11 minute, un tir de şapte şuturi spre poarta lui Grahovac.
Revenind la faza ofensivă, la minusuri pot fi trecute apatia totală din primele 25 de minute şi lipsa de incisivitate de pe benzi, iar la plusuri revenirea lui Creţu, care a apărut la finalizare în două rânduri şi imaginaţia lui Onduku.
Pentru CSMS urmează meciul cu CFR Cluj, de sâmbătă, curiozitatea principală fiind modul în care va evolua trupa ieşeană într-un meci în care nu va mai fi apăsată de miză.
 
CSMS-catalog
 
Grahovac (7) – a parat tot, încercările gazdelor nefiind foarte periculoase.
Voicu (6) – activ.
Plămadă (6) – puternic.
Ciucă (6) – şi-a făcut datoria.
Bădic (6) – sigur.
Ciucur (5,5) – puţine momente în care a rupt ritmul.
Mitic (6) – muncă multă.
Creţu (7) – a intrat mai greu în joc, comiţând câteva erori, a căpătat apoi încredere; a trimis un şut periculos în prima repriză şi a marcat unicul gol al meciului.
Böle (5,5) – situaţie asemănătoare cu a lui Ciucur.
Onduku (6,5) – a căutat mereu culoare, a semnat o bară, după o execuţie de senzaţie.
Golubovic (5,5) – nu a apărut la finalizare.
Bosoi (5,5) – incomodat de postul pe care a jucat, mijlocaş stânga.
Braga a intrat în minutul 87, iar Moisi în prelungiri.
 
Oţelul şi Ceahlăul au retrogradat
Formaţia Oţelul Galaţi, campioana României în sezonul 2010/2011, a retrogradat în Liga a II-a, după ce a fost învinsă la Giurgiu, cu scorul de 1-4, de Astra în etapa a XXXI-a a Ligii I. Cu trei etape înaintea finalului sezonului, Oţelul Galaţi are cu 11 puncte mai puţin decât Gaz Metan Mediaş, echipa care ocupă locul 12 în clasament, primul neretrogradabil. La Giurgiu Astra a învins cu 4-1 (3-1) formaţia gălăţeană prin golurile marcate de Budescu (’17), Alibec (’28), Seto (’45^1) şi William (’59), respectiv, Popa (’18).
În cel de-al doilea meci disputat aseară la Piatra Neamţ: Ceahlăul – Rapid 0-1 (0-0). Au marcat E. Oriol (’53). Nemţenii sunt şi ei retrogradaţi, aflându-se la 10 puncte de locul 12.
 
 
 

 

 

 

Comentarii