Luptăm cu minerii şi cu terenul

sâmbătă, 14 septembrie 2013, 01:50
2 MIN
 Luptăm cu minerii şi cu terenul

Astăzi, de la ora 10:00, pe stadionul Tepro, Poli Agro Unirea Iaşi – Ştiinţa Petroşani în etapa a III-a a play-off-ului Diviziei Naţionale de rugby

Odată cu înfrângerea de săptămâna trecută, pentru rugbiştii antrenaţi de Ioan Iftode şi Silviu Ţibichi nu mai există cale de întors: victorii cu bonus în toate cele patru partide rămase de disputat până la finalul play-off-ului şi un scor consistent în derbiul de peste două etape cu Stejarul Buzău, pentru a depăşi deficitul de 16 puncte cu care s-au întors de la Buzău. Aceasta pentru că, spre deosebire de anul trecut, acest play-off va decide promovarea: nu se vor mai disputa semifinale şi finala. Lipsită de oameni importanţi, transformerul Ignea şi tandemul din linia a doua, Poli Agro Unirea trebuie să privească şi în perspectivă. Ignea suferă în continuare de dureri în zona inghinală şi o eventuală utilizare a sa, va fi decisă chiar astăzi în ziua meciului, de către medic, dar şi de către antrenori, nefiind exclusă o menajare a sa pentru următoarele meciuri, mult mai dificile (cu Bârladul în deplasare şi cu Stejarii, în Tătăraşi).
Deşi lipsa căpitanului de echipă a fost determinantă la Buzău (Plai şi Blejuşcă au ratat şi din poziţii centrale!), eventuala sa lipsă ar trebui să nu cântărească prea mult în partida de astăzi, întrucât formaţia din Valea Jiului este grevată de probleme, atât de efectiv, cât şi financiare. În cursul săptămânii trecute se punea chiar întrebarea dacă "minerii" se vor prezenta la Iaşi, conducerea grupării fiind în restanţe faţă de jucători. Apoi, o serie de jucători tineri sunt convocaţi la lotul U20, iar antrenorul Alexandru Lupu nu va putea alinia chiar cea mai bună formulă de echipă în meciul de la Iaşi. Însă o problemă serioasă pentru formaţia ieşeană este starea terenului, serios avariat după ploile din ultimele zile. Acţiunile rapide pe treisferturi, care au abundat în meciurile trecute, vor suferi din cauza bălţilor de pe teren.
Să sperăm că băieţii de la Poli Agro vor reuşi să treacă şi peste aceste impedimente şi să învingă la un scor confortabil (cu minimum patru eseuri) pentru a spera să depăşească Buzăul pe ultimii metri. Reamintim că echipa clasată pe locul I va promova în Superligă, iar cea de-a doua clasată va susţine un meci de baraj cu Dinamo Bucureşti, locul VII în primul eşalon.
Tot astăzi, de la ora 11:00, se joacă partida RC Bârlad – Stejarul Buzău. Hai Bârladu’!

Comentarii