Mihăiţă ca Mihăiţă, dar Mariusică ce căutai acolo?

marți, 21 august 2018, 01:50
3 MIN
 Mihăiţă ca Mihăiţă, dar Mariusică ce căutai acolo?

Vă povesteam zilele trecute despre o vizită discretă la Iaşi a fostului premier Victoraş, stimaţi telespectatori, vizită în care pentru prima dată acesta s-a întâlnit într-un cadru politic, ca să spunem aşa, cu premarele Mihăiţă. 

Căci, dacă sunteţi cât de cât la curent, ştiţi că Victoraş a mai fost pe aicea, întâlnindu-se ba cu fostul dipotat rămas de pripas Jakob Ban, ba cu vicele pripăşit Habarnagiu etc. Tura asta, însă, zice-se că treaba ar fi mai serioasă, iar Victoraş ar fi făcut un tur prin mai multe judeţe importante, ca să sune adunarea şi să facă apelul de seară, ca să vadă dacă are trupă cu care să iasă la promenadă au ba. În fine, zic unii că ar fi plecat mulţumit de aicea. Dar, ce a căutat la acea întâlnire şi maestrul advocat şef de berou Mariusică Driblea, stimaţi justiţiabili? Amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie de Bahlui, crede că maestrul Mariusică ar avea legături mai vechi în zona lui Victoraş şi a fostului lui tovarăş Dan Şoavă, cel nesalvat de mir, dacă vă mai amintiţi, totul cică pe o anumită filieră advocăţească, cei doi având, de altfel, aceeaşi profesiune. Dacă se va înscrie au ba în partid şi Mariusică, întrebaţi? Ia-auzi, amice Archie, ce vrea să ştie lumea! Hai, pe teren: discutăm cât de curând…

Şapte scenarii

Şi pentru că tot vorbim de scenarii în care Victoraş îşi caută şi el poziţia cea mai bună de tragere, haideţi să vă oferim spre lectură şi luare-aminte ce posibile piste de evoluţie politică se întrevăd la modul general în politichia românească. Totul prin ochii unui fost ministru în guvernul Boc, sociolog de meserie, dar şi om cu casă de sondaje influentă la vremea ei, un om lucid în aste vremuri tulburi, mai pe scurt spus. Aşadar, iacătă ce scenarii ne oferă:

«It’s cooking…

1. În 2019, actualul şef PSD va urmări cu emoţii alegerile prezidenţiale într-o cameră de hotel din străinătate.

2. După Iohannis, avem al doilea candidat la prezidenţiale: Ecaterina Andronescu. Dacă va câştga bătălia cu Dragnea în partid, va fi candidata PSD, dacă va pierde, va fi candidata Pro România.

3. Moş Tăgârţă din ALDE e deja făcut pilaf. Nu e nicio variantă în care PSD l-ar susţine la prezidenţiale, fie că e Cati candidata PSD sau nu. Dacă Andronescu candidează la Pro România, PSD e obligat să pună un pesedist sadea candidat, altfel se risipesc voturi la partidul lui Ponta.

4. Probabil nu v-a scăpat o non-ştire rulată în buclă pe Antena3 zilele trecute: Iohannis şi Dragnea, gard în gard la Neptun. Non-ştirea era doar un mesaj pentru Iohannis de la Dragnea – sunt aici cu steagul alb şi gata să negociez. Simultan iese şi Chireac sugerându-i lui Klaus că daddy means business şi-i dispus s-o sacrifice pe Vasilica.

5. Dragnea ar vrea să fie lăsat să-şi pună succesorul în partid, viitorul candidat la prezidenţiale. Cati? Nu. Firea? Nu. Olguţa? Da. Singura care i-ar putea curma exilul după 2019, dacă l-ar bate pe Klaus.

6. Daddy şi familia se pregătesc de plecare. Sacrificarea porcilor n-are legătură cu pesta, ci cu transformarea şoriciului in cash.

7. Klaus va recupera electoratul USR cu un referendum pe tema „fără penali în funcţii publice“. El se poate face în toamnă odată cu referendumul pe familia tradiţională, dar tocmai pentru că PSD ştie asta, probabil mai curând la primul tur al prezidenţialelor. Cu Olguţa candidat şi un 70% favorabil sloganului „fără penali“, în primul tur, PSD a pierdut deja prezidenţialele.»

Vorba cântecelului: sună primejdios, de sus până jos, nu-i aşa?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

 

 

Comentarii