Multe și mărunte: Academia Didi, medaliată la Udine

marți, 10 mai 2022, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Academia Didi, medaliată la Udine

 

Clubul privat de fotbal juvenil ieşean „Academia Didi” condus de fostul fotbalist al Politehnicii, Didi Florean, a câştigat două medalii de aur şi una de bronz în cadrul competiţiei Udinese Academy League, turneu desfăşurat în Italia, în perioada 7-8 mai. Echipa juniorilor născuţi în 2010, a învins în semifinale formaţia Atletico Torrenova cu 3-0 şi în finală cu 6-0 formaţia Next Level. Cu 18 reuşite, jucătorul Luca Rotaru a fost golgeterul turneului. Promoţia 2009 a jucat finala mică, pe care a câştigat-o cu 3-2 în faţa echipei Academica Verbania, iar cei născuţi în 2011 au obţinut de asemenea medalii de bronz, într-un turneu desfăşurat în sistem Berger. La turneul de la Udine au participat echipe afiliate clubului friulan din Italia, Slovenia şi Croaţia.

Petrolul a promovat în Liga I

Formaţia Petrolul Ploieşti şi-a asigurat promovarea în Liga 1 după ce a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Concordia Chiajna, în etapa a IX-a din play-off-ul ligii secunde. Golurile au fost marcate de Mario Bratu, în minutele 38 şi 48. Din minutul 58, Petrolul a jucat în inferioritatea numerică, după eliminarea lui Jarovic. Petrolul are 62 de puncte în clasament şi nu mai poate pierde primele două poziţii, care asigură promovarea directă. Pe doi se află FC Hermannstadt, cu 57 de puncte, la fel ca şi Universitatea Cluj, echipa de pe locul trei. Cele două formaţii se întâlnesc în meci direct astăzi.

Alcaraz s-a retras de la Roma

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz s-a retras de la turneul de serie Masters series de la Roma, pentru a se odihni în vederea turneului de Grand Slam de la Roland Garros.Alcaraz şi-a luxat glezna dreaptă, vineri, în timpul meciului câştigat în sferturile de finală ale Madrid Open împotriva lui Rafael Nadal. El nu a părut să sufere în următoarele două meciuri, care l-au dus la titlul din capitala Spaniei, cele jucate împotriva lui Novak Djokovic, numărul 1 mondial, în semifinalele de sâmbătă, şi apoi împotriva lui Alexander Zverev, numărul 3 mondial şi campionul în exerciţiu, în finala de duminică.

 

„Rosso-nerii” se îndreaptă spre titlu

Formaţia AC Milan, cu Ciprian Tătăruşanu rezervă, a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-1, echipa Verona, într-un meci din etapa a XXXVI-a a campionatului Italiei. Gazdele au condus cu 1-, prin golul marcat de Faraoni (’38). Pentru Milan au înscris Tonali (‘45+3, ’49) şi Florenzi (’86).. AC Milan este lider în clasament, cu 80 de puncte, cu două mai multe decât Inter Milano. Pe locul trei se află Napoli, care are 73 de puncte.

Brazilia-Argentina se rejoacă

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a confirmat luni că meciul Brazilia – Argentina, din preliminariile Cupei Mondiale 2022, se va rejuca, după ce comisia sa de apel a respins contestaţia celor două federaţii naţionale implicate. În februarie, FIFA a anunţat că acest meci, întrerupt în luna septembrie din cauza unui scandal sanitar, se va rejuca. Pe 5 septembrie, partida de la Sao Paulo a fost întreruptă după doar cinci minute, în urma intervenţiei autorităţilor sanitare braziliene, care au acuzat patru fotbalişti argentinieni, ce evoluau atunci la cluburi din Anglia, de încălcarea protocoalelor anti-Covid. Reprezentanţi ai agenţiei sanitare ANVISA şi ai poliţiei federale au intrat pe teren pentru a pune capăt partidei, într-o confuzie totală.

 

Între Mali şi Islanda

Numărul jucătorilor români legitimaţi la cluburi din străinătate a scăzut cu 38% în ultimii cinci ani, arată un studiu efectuat de Observatorul pentru fotbal (CIES). Studiul prezintă cele 80 de asociaţii care au cei mai mulţi jucători ce evoluează în străinătate în 135 de campionate din întreaga lume. Brazilia este în fruntea clasamentului, cu 1.219 expatriaţi, urmată de Franţa (978) şi Argentina (815). Potrivit studiului, în 2022 există 75 de fotbalişti români legitimaţi la cluburi din străinătate, adică 46 de fotbalişti mai puţini decât în 2017, o scădere de 38%. În acest clasament, România este între Mali, cu 83 de jucători la cluburi din străinătate, şi Islanda şi Finlanda, cu câte 69 de jucători.

 

Doliu în handbalul suedez

Bengt Johansson. cel mai titrat selecţioner din handbalul suedez, a decedat la vârsta de 79 de ani. Johansson a fost antrenorul naţionalei masculine timp de 16 ani (1988-2004) şi, sub conducerea lui, echipa a cucerit două titluri mondiale, în 1990 şi 1999, şi patru europene, în 1994, 1998, 2000 şi 2002. Sigura medalie de aur care îi lipseşte din palmares este cea de aur la Jocurile Olimpice, deşi reprezentativa suedeză antrenată de el a jucat de trei ori în finală (1992, 1996 şi 2000), dar a pierdut de fiecare dată. După plecarea sa din funcţia de selecţioner, Suedia a avut nevoie de aproape 20 de ani pentru a câştiga din nou un trofeu. Succesul a venit la Campionatul European din Ungaria, în ianuarie, după o finală în faţa Spaniei (27-26).

 

 

 

Comentarii