Multe și mărunte: Bani gârlă pentru sportul ieşean

vineri, 29 aprilie 2022, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Bani gârlă pentru sportul ieşean

 

După alocările de circa 14 milioane de lei către sport de până acum, Consiliul Local Iaşi a deschis iarăşi larg baierele de la punga cu banii ieşenilor pentru a plăti diferite sume unor cluburi locale. Ieri, alţi 234 000 de lei au fost aprobaţi pentru a se duce către grupări ieşene, majoritatea cu notorietate redusă. Astfel, Asociaţia CS Atletis va încasa 30 000 de lei pentru proiectul „Atlet în Iaşi”, CS Reflex 50 000 de lei pentru proiectul „Viaţa în paşi de dans”, CS Enpi (clubul de karate al lui Constantin Adăscăliţei) – 30 000 de lei pentru competiţii şi stagii de pregătire, LPS – 60 000 de lei pentru Centrul de Excelenţă la fotbal, CS Gambitul Damei – 34 000 de lei pentru proiectul „Iaşi – Capitală a Şahului” iar ACS City Football Club – 30 000 de lei pentru participarea la Campionatul Naţional under 17 şi under 19. Campionatele naţionale amintite sunt, de fapt, eşalonul doi, ultimul, al competiţiilor juvenile. City care s-a clasat pe locurile IV, respectiv III în seriile în care a jucat (au fost câte opt serii în ambele competiţii) a retras din campionat singura echipă care avea dreptul să participe în prima divizie, Liga Elitelor, la under 16. (Ovidiu MINEA)

 

Doar Simona rămâne la Madrid

Simona Halep (21 WTA) este singura jucătoare română calificată în turul seund al turneului de categorie WTA 1000 Madrid Open. La primul meci cu Patrick Mouratoglou ca antrenor, Simona a trecut cu scorul de 6-2, 6-3 de chinezoaica Zhang Shuai (40 WTA), care, exceptând începutul seturul doi nu i-a pus probleme româncei. În turul II, Simona va întâlni pe numărul 2 mondial, spaniola Paula Badosa, care a învins-o cu 6-3, 6-0 pe rusoaica Veronika Kudermetova (25). Celelalte două românce prezente în turneu au fost învinse: Sorana Cîrstea (27), 4-6, 2-6 cu spaniola Nuria Parrizaz (52), iar Irina Begu (62), 4-6, 1-6 cu elveţianca Belinda Bencic (13).

În grupă cu Franţa, la Euro

Naţionala de handbal feminin a României şi-a aflat, joi, adversarele din grupa C, la Campionatul European din acest an. Tricolorele vor întâlni reprezentativele Olandei, Macedoniei de Nord şi Franţa, potrivit tragerii la sorţi de la Ljubljana. România a făcut parte din urna a patra la tragerea la sorţi, după ce a încheiat pe locul 2 în grupa a doua preliminară. Ediţia din 2022 va avea loc între 4 şi 20 noiembrie şi va fi găzduit de oraşele Ljubljana, Celje (Serbia), Skopje (Macedonia de Nord) şi Podgorica (Muntenegru)

Liverpool n-a avut probleme

Formaţia Liverpool a învins, miercuri seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa Villarreal, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor. Au marcat: Estupinan (’53 – autogol) şi Mané (’55). Liverpool a avut două goluri anulate pentru ofsaid, în minutele 49 şi 64. Partida retur se va disputa marţi, 3 mai, tot de la ora 22.00.În cealaltă semifinală, Manchester City a învins marţi, acasă, scor 4-3, echipa Real Madrid. Returul va avea loc miercuri, 4 mai, de la ora 22.00.

Sorţi potrivnici pentru U19

Naţionala under 19 a României, pregătită de Adrian Văsâi, va evolua în grupă cu Slovacia, Italia şi Franţa la EURO 2022, turneu care se va desfăşura în Slovacia, în perioada18 iunie – 1 iulie, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi care a avut loc ieri. Tricolorii vor evolua în grupa A. În grupa B vor juca Anglia, Israel, câştigătoarea grupei a şasea de calificare şi Austria. A opta echipă de la EURO va fi decisă în prima parte a lunii iunie, dintre Olanda (gazdă), Ucraina, Serbia şi Norvegia. Programarea meciurilor a fost amânată din cauza războiului din Ucraina.Primele două clasate în cele două grupe se vor califica în semifinale.

Ethan moare şi învie

Rutierul britanic Ethan Hayter (INEOS) a câştigat la sprint etapa a II-a Turului Romandiei (168 km), fiind urmat de spaniolul Jon Aberasturi (Trek Segafredo) şi pe columbianul Fernando Gaviria (UAE). Această victorie vine după ce Hayter a câştigat prologul de contratimp şi a rezistat în prima etapă la o căzătură colectivă. Lider în clasamentul general este australianul Rohan Dennis (Jumbo Visma), urmat la 14 secunde de austriacul Felix Grosschartner (Bora) şi patru rutieri la 18 secunde: elveţianul Mauro Schmid (Quick Step), belgianul Dylan Theuns (Bahrain), spaniolul Juan Ayuso (UAE) şi danezul Frolich Honoré (Quick Step).

 

 

Comentarii