Multe și mărunte: Ca Dinamo la mal

joi, 28 octombrie 2021, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Ca Dinamo la mal

 

FC Argeş a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-0), echipa Dinamo, calificându-se în sferturile de finală ale Cupei României. Dinamoviştii au condus cu 1-0 până în min. 78, prin golul marcat în min, 49 de Bogdan Ţîră. După ce Işfan a egalat, Cristian Dumitru a adus victoria argeşenilor în min. 90^3.Ieri, la Baia Mare, deţinătoarea trofeului, CSU Craiova a învins cu 4-0 (2-0) echipa locală de Liga a III-a, Minaur, prin reuşitele lui Gustavo (‘9), Constantin (’15 –penalty), Bălaşa (’55) şi Koljic (’56). Chindia Târgovişte şi ACSO Filiaşi (liga a III-a) s-au calificat în sferturi, la fel şi FC Voluntari, care a beneficiat de neprezentarea adversarilor de la FCSB. Ultimele trei partide vor avea loc astăzi: FC Buzău – Dunărea Călăraşi (ora, 15.00), FCU Craiova– Sepsi OSK (18:00) şi Politehnica Timişoara –Rapid (21:00)

Academica în insolvenţă

Academica Clinceni este al doilea club din Liga I care solicită intrarea în insolvenţă, după FC Dinamo Bucureşti. Dosarul a fost depus, marţi, la Tribunalul Ilfov, care urmează să se pronunţe în această speţă. Clubul ilfovean se confruntă cu mari probleme financiare şi l-a numit de curând antrenor principal pe Ionuţ Chirilă, care a promis găsirea unui sponsor. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, Primăria din Clinceni, care controlează clubul, a decis să ceară începerea procedurii de insolvenţă pentru a mai scăpa de datorii.

Chindriş a marcat în Portugalia

Echipa Santa Clara a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (1-0), formaţia FC Porto, în etapa a doua a fazei grupelor Cupei Ligii Portugaliei. Fundaşul Andrei Chidriş a deschis scorul, în minutul 17. Acesta a fost primul său gol pentru echipa la care s-a transferat vara trecută.Ricardinho a majorat avantajul gazdelor, în minutul 65, înainte ca Taremi să reducă din diferenţă.Da Cunha Correia a stabilit scorul final, în minutul 90+6.În Grupa D, Santa Clara este lider, cu patru puncte, urmată fiind de Rio Ave, un punct (un meci) şi FC Porto, niciun punct (tot după un joc). Prima clasată din cele patru grupe se califică în semifinalele competiţiei.

 

Narcisa mai vrea un mandat

Fosta handbalistă Narcisa Lecuşanu candidează pentru un nou mandat de membru al Comitetului Executiv al federaţiei internaţionale (IHF). „ În cursa pentru cele doua locuri de membru al Comitetului Executiv IHF sunt 7 persoane, o concurenţă acerbă, mai mare decât acum 4 ani, însă asta nu poate decât să mă bucure. Întotdeauna mi-a plăcut competiţia şi nu mă voi da la o parte niciodată, atâta timp cât voi considera că am posibilitatea să contribui la dezvoltarea handbalului mondial!”, a scris Lecuşanu pe Facebook.Narcisa Lecuşanu (45 de ani) a fost aleasă, în 11 noiembrie 2017, pentur prima dată în funcţia de membru al Comitetului Executiv al IHF, la alegerile generale ale forului. În 14 februarie 2018, ea a candidat şi la funcţia de preşedinte al FR Handbal, dar a pierdut în turul al doilea, la numai un vot, în faţa actualului preşedinte Alexandru Dedu.

Un grec în curtea „câinilor”

Fotbalistul grec Nikolaos Kainourgios a semnat un contract cu clubul Dinamo Bucureşti până la finalul acestui sezon competiţional, a anunţat administratorul special Iuliu Mureşan. Noul jucător dinamovist a trecut testele medicale şi a intrat în programul de pregătire stabilit de antrenorul principal Mircea Rednic în cantonamentul de la Săftica. În vârstă de 23 de ani, Nikolaos Kainourgios poate evolua pe mai multe posturi, fundaş sau mijlocaş de bandă, dar şi inter stânga. Nikolaos Kainourgios a jucat ultima oară în prima ligă a campionatului belgian pentru Zulte Waregem.Fost component al reprezentativei sub 21 de ani a Greciei,

Sancţiuni pentru bătăuşii de pe „Velodrome”

Justiţia franceză i-a judecat cu celeritate pe 14 dintre cele 21 de persoane anchetate după incidentele de la meciul dintre Olympique Marseille şi PSG, disputat, duminică, pe Stade Velodrome, în Ligue 1, şi a dictat pedepse de la amendă la şase luni de închisoare, informează lequipe.fr. Toate aceste pedepse au fost însoţite de o interdiciţie pe stadion timp de un an. Intervalul de sancţiuni dictate împotriva acestora variază de la amendă la 5 luni închisoare cu suspendare. În acelaşi timp, persoanele condamnate vor fi obligate să se prezinte la secţia de poliţie la ora meciului jucat de OM.

 

Comentarii