Multe şi mărunte: Găman s-a dus după Şumudică

luni, 25 iunie 2018, 01:43
4 MIN
 Multe şi mărunte: Găman s-a dus după Şumudică

 

Fostul fundaş al FCSB, Valerică Găman, a semnat un contract cu Al Shabab, a anunţat gruparea condusă de Marius Şumudică. Găman juca la FCSB din ianuarie, când a venit de la Karabuskpor. El şi-a început activitatea fotbalistică la Universitatea Craiova şi a mai jucat la Dinamo şi Astra Giurgiu. Are 14 selecţii în naţionala României, pentru care a înscris un gol. Antrenorul Marius Şumudică a semnat, la 14 iunie, un contract pe doi ani cu gruparea Al Shabab, care  a ocupat locul 10 din 14 formaţii, sezonul trecut, în care a fost pregătită din martie de Khalid Al Koroni.

Suedezii se iau după columbieni

Internaţionalul suedez Jimmy Durmaz a primit ameninţări cu moartea pe reţelele de socializare, după meciul pierdut de Suedia, sâmbătă seară, scor 1-2, în faţa naţionalei Germaniei, în grupele Cupei Mondiale. Durmaz este acuzat de fani pentru faultul care a dus la golul marcat din lovitură liberă de Toni Kroos, care a adus victoria Germaniei. Pe reţelele de socialiare circulă mesaje de ură, insulte cu caracter rasist şi ameninţări cu moartea care îl vizează pe Durmaz. Germania, campioana mondială en-titre, a învins Suedia, scor 2-1, sâmbătă, la Soci, cu un gol marcat de Toni Kroos, în minutul 90^5. Suedia a deschis scorul prin Toivonen, în minutul 32, iar pentru Germania a egalat Reus, În minutul 48. în minutul 90^5, Kroos a adus victoria campioanei mondiale cu o lovitură liberă de la marginea careului

 

Măsuri împotriva kosovarilor elveţieni

FIFA a deschis, sâmbătă, o procedură disciplinară ce-i vizează pe jucătorii naţionalei elveţiene Granit Xhaka, născut în Elveţia, într-o familie din Kosovo, şi Xherdan Shaqiri, născut în Kosovo, pentru modul în care au sărbătorit, printr-un gest pro-albanez, la meciul câştigat în faţa Serbiei, scor 2-1, la Cupa Mondială. La partida de vineri, Xhaka şi Shaqiri s-au bucurat după ce au marcat imitând prin gesturi vulturul de pe drapelul albanez. "Marea Albanie" face referire la o doctrină naţionalistă, ce doreşte să regrupeze într-un singur stat toţi albanezii din Balcani. FIFA interzice mesajele politice pe stadioane. Presa sârbă a criticat cu mânie gestul jucătorilor elveţieni, iar presa elveţiană a adresat şi ea critici moderate lui Shaqiri şi Xhaka.

Liverpool îl vrea pe Asensio

Clubul Liverpool a făcut o ofertă de 180 de milioane de euro pentru jucătorul echipei Real Madrid, Marco Asensio, informează Mundo Deportivo. “Real Madrid are oferta pe masă şi o va analiza”, notează jurnalul spaniol, menţionând că probabil oferta va fi respinsă. Lunile trecute, agentul lui Marco Asensio anunţa că Real Madrid a refuzat două oferte importante pentru jucător, una dintre ele fiind de 150 de milioane de euro. Marco Asensio este legitimat la Real Madrid din noiembrie 2014. În septembrie 2017, fotbalistul şi-a prelungit contractul, înţelegerea fiind valabilă până în 2023, cu o clauză de 700 de milioane de euro.

Anchetă în Columbia

Autorităţile columbiene au deschis o anchetă după ce fotbalistul Carlos Sanchez a primit ameninţări cu moartea după ce a fost eliminat la meciul cu Japonia, disputat ieri în grupele Cupei Mondiale. Generalul Jorge Vargas a anunţat, potrivit L’Equipe, că autorităţile au deschis ancheta vineri seară şi strâng informaţii pentru a vedea dacă este necesară o acţiune penală. Reprezentativa Japoniei a învins, marţi, cu scorul de 2-1, selecţionata Columbiei, într-un meci contând pentru grupa H de la Cupa Mondială. Columbienii au jucat în inferioritate numerică încă din minutul 3, după eliminarea lui Carlos Sanchez.

Echipă coreeană unită la handbal

Coreea de Sud şi Coreea de Nord vor forma o echipă unificată la Campionatul Mondial de handbal masculin din 2019, în urma invitaţiei forului internaţional de profil (IHF). România a ratat calificarea la turneul final, fiind eliminată de Macedonia. Invitaţia a fost lansată de IHF după o decizie a Comitetului Executiv al forului. La turneul final al CM din 2019, Coreea de Sud a obţinut calificarea anterior, iar IHF a purtat discuţii apoi cu ambele federaţii privind formarea unei echipe unificate, care ar urma să joace în grupa A. De asemenea, IHF a anunţat că echipa unificată a Coreei va juca în meciul de deschidere al competiţiei, cu Germania, la Berlin.

 

Comentarii