Multe și mărunte: Hai la handbal!

sâmbătă, 12 martie 2022, 02:43
5 MIN
 Multe și mărunte: Hai la handbal!

 

Echipa de handbal masculin, liderul seriei A a play-off-ului tineret din Divizia A, întâlneşte astăzi de la ora 17:00 în Sala Polivalentă formaţia HC Pietricica Piatra Neamţ, clasată pe locul IV în serie, cu şase puncte. Poli ocupă primul loc, cu nouă puncte, la fel ca „sateliţii” echipelor CSU Suceava şi CSM Vaslui Meciul va conta pentru ultima etapă a turului. Conform anulării stării de alertă, spectatorii pot intra în sală fără restricţii.

Apel disperat al gimnasticii

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat că nu are resurse financiare suficiente pentru participarea la Campionatele Europene şi Mondiale de gimnastică din acest an, întreceri care reprezintă etape de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, şi solicită donaţii pe internet. Într-un mesaj publicat pe contul oficial de Facebook intitulat „Apel la solidaritate”, FRG susţine că finanţarea de la Ministerul Sportului este în acest an cu 35% mai mică decât în 2021.

Revoluţie la „Balonul de Aur”

Balonul de Aur, prestigiosul trofeu pentru cel mai bun jucător şi cea mai bună jucătoare acordat de France Football, se va raporta din 2021-2022 la sezonul sportiv, şi nu la anul calendaristic, aceasta fiind una dintre principalele reforme. Următoarea ceremonie de premiere va avea loc în septembrie sau octombrie, sub forma unei gale bine stabilite acum în peisajul fotbalului mondial. Se va referi la sezonul început cu un an mai devreme, luând în considerare în special Liga Campionilor (finala pe 28 mai) şi Campionatul European feminin (6-31 iulie). De asemenea, vor fi clarificate criteriile de atribuire: „performanţa individuală” şi „caracterul decisiv şi impresionant al pretendenţilor” va fi criteriul numărul unu, înaintea „aspectului colectiv şi trofeelor ​​câştigate” şi „clasa jucătorului şi simţul său de fair-play”. „Este vorba de evitarea ambiguităţilor, de a fi clar şi consecvent. De asemenea, nu se va mai ţine cont de întreaga carieră a jucătorului.

UBT a pierdut şi în campionat

Campioana en-titre la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a fost învinsă pentru prima dată în actualul sezon al Ligii Naţionale, vineri, în deplasare, de CSU Sibiu, scor 82-85 (50-46). U BT Cluj evoluează şi în faza Top 16 a Basketball Champions League, unde are doar două înfrângeri de-a lungul parcursului început în septembrie 2021. Principalii marcatori ai partidei, considerată derby-ul Transilvaniei de mulţi ani, au fost Tohătan 22 puncte, Blake 13, pentru CSU Sibiu, respectiv Richard 19 şi Stipanovic 15, pentru U BT Cluj.

 

„Le jour de gloire”

Ciclistul francez Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies) a câştigat ieri, din evadare, etapa a VI-a a cursei Paris – Nisa, care s-a desfăşurat pe distanţa de 213,6 km, între localităţile Courthe'zon şi Aubagne. Burgaudeau a fost urmat de danezul Mads Pedersen (Trek Segafredo) şi de belgianul Wout van Aert (Jumbo Visma). În clasamentul general, Roglic (Jumbo Visma) conduce, pe locurile 2 şi 3 fiind britanicul Simon Yates (Team Bike Exchange, la 39s), respectiv francezul Pierre Latour (Total Energies, la 41s).

Un alte francez, Warren Barguil (Arkea-Samsic) a câştigat la evadare etapa a V-a a cursei „Tirreno-Adriatico” (Sefro-Fermo, 155 km), prima victorie a sa după patru ani. Victoria lui Barguil a fost facilitată de o eroare a lui Remco Evenepoel (Belgia, Quick Step), care a virat pe un drum închis fiind urmat de Pogacar şi Vingegard. Cicliştii s-au întors pe traseu, dar în ciuda eforturilor disperate, n-au reuşit să apropie de Barguil, care a fost urmat de belgianul Xandro Meurisse (Aplecin, la 10 s) şi italianul Simone Velasco (Astana, la 14 s). Pogacar mai are 0,09 s avans la general în faţa lui Evenepoel, al treilea fiind italianul Filippo Ganna (INEOS, la 0,21 s

 

Procedură disciplinară contra parizienilor

UEFA a deschis o procedură disciplinară care îi vizează pe preşedintele clubului Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi, şi pe directorul sportiv Leonardo, ca urmare a comportamentului pe care aceştia l-au avut după meciul Real Madrid – PSG, din Liga Campionilor, informează L’Equipe. Şi clubul francez este vizat de “un caz disciplinar”. Agenţia EFE a scris că joi că UEFA a cerut clubului Real Madrid înregistrarea momentului în care Nasser Al-Khelaifi se duce furios la vestiarul arbitrilor, pentru a le cere socoteală pentru validarea primului gol marcat de Karim Benzema.

Timoşciuk intră la index

Comisia de Control şi Disciplină a Federaţiei Ucrainene de Fotbal a decis, ca urmare a unei propuneri a Comisiei de Etică şi Fair Play, ca fostul internaţional Anatoli Timoşciuk, în prezent antrenor secund la Zenit Sankt Petersburg, să piardă titlurile şi diplomele obţinute în Ucraina şi să nu mai poată activa toată viaţa în fotbalul ucrainean. Anatoli Timoşciuk a jucat pentru naţionala Ucrainei în perioada 2000-2016 şi este deţinătorul recordului de meciuri jucate pentru prima reprezentativă (144). El a evoluat în Ucraina pentru Volîn Luţk şi Şahtar Doneţk. Cu Şahtior a câştigat şapte trofee.

Pauză de trei săptămâni pentru Di Maria

Mijlocaşul formaţiei Paris Saint-Germain, Angel Di Maria, va fi indisponibil trei săptămâni. Jucătorul de 34 de ani s-a accidentat la piciorul drept la meciul pierdut de PSG, scor 1-3, în deplasare, cu Real Madrid, în optimile Ligii Campionilor. El ar urma să lipsească la meciurile cu Girondins Bordeaux şi AS Monaco. Di Maria a marcat trei goluri şi a oferit cinci pase decisive de la începutul sezonului. Transferat în 2015, Di Maria se află la final de contract cu PSG, acesta urmând să expire în iunie.

 

 

Comentarii