Multe și mărunte: Mihai Teja, suspendat două etape

joi, 16 ianuarie 2020, 02:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Mihai Teja, suspendat două etape

 

Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal l-a sancţionat, ieri cu două etape de suspendare şi 360 de lei penalitate sportivă pe antrenorul Mihai Teja, recent instalat la conducerea formaţiei FC Voluntari. Sancţiunea a fost aplicată ca urmare a eliminării din ultima etapă desfăşurată în anul 2019. La acel moment antrenor al formaţiei CSM Poli Iaşi, Mihai Teja a primit cartonaşul roşu după ce a protestat la eliminarea jucătorului său, Platini, în partida cu FC Hermannstadt pierdută cu 0-1 (etapa a 22-a a Ligii I).
Ca urmare a acestei suspendări, Teja va debuta pe banca formaţiei FC Voluntari abia în 15 februarie, în partida cu Chindia Târgovişte, penultima a sezonului regulat al Ligii I.
 

Arrivederci, Genoa!

Impresarul lui Ionuţ Radu, Oscar Damiani, a declarat, ieri, că jucătorul român va pleca de la Genoa, subliniind că acesta nu merita tratamentul la care a fost supus. „Are oferte şi din Italia şi din alte campionate. Aventura lui la Genoa s-a încheiat. Nu a meritat acest tratament”, a spus Damiani. Genoa l-a transferat pe portarul Mattia Perin, 27 de ani, de la Juventus, pentru ca Ionuţ Radu să aibă concurenţă pe acest post.Perin a fost la Genoa până în 2018, înainte de a fi transferat la Juventus. El are două prezenţe în echipa naţională a Italiei. Radu, 22 de ani, este jucătorul echipei Inter Milano, el fiind împrumutat până la finalul sezonului la Genoa. Ionuţ Radu a primit 35 de goluri în această ediţie a campionatului italian, cele mai multe dintre portarii din Serie A, la egalitate cu brazilianul Gabriel de la Lecce.

Prima medalie românească la Lausanne

Sportiva Ramona Ionel a adus României prima medalie la Jocurile Olimpice de Tineret, ediţia de iarnă, de la Lausanne, miercuri, bronz în proba de sprint pe echipe mixte la patinaj viteză, potrivit site-ului competiţiei. Echipa formată din Ramona Ionel, rusoaica Valeria Sorokoletova, americanul Jonathan Tobon şi finlandezul Tuukka Suomalainen (Mix Team 14) Românca Ilka Fuzesy a fost aproape de medalie, clasându-se pe locul al patrulea cu echipa Mix Team 9, din care au mai făcut parte italianca Serena Pergher, spaniolul Nil Llop Izquierdo şi sud-coreeanul Kang Suk-hoon.Aceasta este a treia medalie a României în istoria Jocurilor Olimpice de Tineret, după una de aur şi una de bronz, ambele obţinute în 2016.

Echipa ideală a anului trecut

Premier League, cu 7 jucători, este campionatul cel mai bine reprezentat în echipa ideală a anului 2019, în urma unei anchete efectuate de UEFA în rândul suporterilor. Cristiano Rolando a ajuns la un record de includeri (14), în timp ce Leo Messi a bifat a 11-a prezenţă în cele 15 sezoane jucate în Liga Campionilor. Iată echipa ideală a anului 2019 în viziunea suporterilor: Alisson Becker (FC Liverpool) – Trent Alexander-Arnold (FC Liverpool), Matthijs de Ligt (Ajax/Juventus), Virgil van Dijk (FC Liverpool), Andrew Robertson (FC Liverpool) – Frenkie de Jong (Ajax/Barcelona), Kevin de Bruyne (Manchester City), Lionel Messi (Barcelona) – Cristiano Ronaldo (Juventus), Robert Lewandowski (Bayern Munchen), Sadio Mané (FC Liverpool).

Record mondial la şah

Marele maestru norvegian Magnus Carlsen, campionul mondial en titre, a stabilit un nou record la şah, rămânând neînvins în 111 partide consecutive.În cadrul turneului de la Wijk aan Zee (Olanda), şahistul scandinav în vârstă de 39 ani, numărul unu mondial în clasamentul Elo, a obţinut o remiză în faţa olandezului Jorden van Foreest, semnând astfel cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângere din istoria sportului minţii. Carlsen suferise ultimul său eşec în urmă cu 532 de zile, pe 31 iulie 2018, când s-a înclinat în faţa azerului Şahriar Mamediarov. Precedentul record era deţinut de marele maestru rus Serghei Tiviakov, care a încheiat a 110-a sa partidă fără înfrângere în 2005.

Serena revine în Fed Cup

Serena Williams va reveni în echipa de Fed Cup a SUA pentru barajul cu Letonia, de luna viitoare, a anunţat, ieri, Federaţia Americană de Tenis. Williams, care se află în această perioadă la Melbourne pentru Australian Open, a jucat ultima dată pentru echipa SUA în februarie 2018. Prezenţa Serenei Williams la confruntarea din 7 şi 8 februarie, de la Everett, Washington, va motiva echipa SUA. Williams are în Fed Cup un palmares de 13 victorii şi nicio înfrângere la simplu şi trei victorii şi două înfrângeri la dublu. Câştigătoarea confruntării SUA – Letonia se va califica la faza finală a competiţiei, care va avea loc în perioada 14-19 aprilie, la Budapesta.

Vedete germane la Olimpiadă

Jucătorii Thomas Müller (Bayern Munchen) şi Mats Hummels (Borussia Dortmund) fac parte din lotul lărgit al Germaniei pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, informează L’Equipe. Pe lista preliminară se află 50 de fotbalişti. Lotul definitiv va fi anunţat la finalul sezonului. La Jocurile Olimpice participă naţionalele de fotbal under 23, însă selecţionerii au dreptul să includă în lot trei jucători experimentaţi.

L

 

Comentarii