Multe și mărunte:Popicarii de la CFR n-au uitat să câştige

miercuri, 04 noiembrie 2020, 02:43
4 MIN
 Multe și mărunte:Popicarii de la CFR n-au uitat să câştige

 

După o lungă pauză imupsă de pandemia noului coronavirus sezonul de popice s-a reluat la Ploieşti cu campionatele naţionale individuale. Sportivii de la CFR Olimpia ACB Iaşi, pregătiţi de Remus Antimirescu, au obţinut două medalii de aur şi una de argint. Eroii echipei au fost Florin Opincă şi Costică Ciurdea, clasaţi pe primele două locui, în această ordine, în proba individuală. Cei doi au concurat şi în tandem, câştigînd proba de perechi, la care echipa Ion Cercel – Gabriel Cucu s-a clasat pe locul IV.

FCSB stă în coasta oltenilor

Formaţia FCSB a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Chindia Târgovişte, în ultimul meci al etapei a noua a Ligii I. Golurile au fost marcate de Iulian Cristea ('23) şi Florin Tănase ('56). Ultimul a înscris al şaptelea său gol în campionat, egalându-şi coechipierul, Dennis Man în fruntea clasamentului golgeterilor. În clasament, conduce CSU Craiova cu 24 de puncte, urmată de FCSB (21) şi CFR Cluj (18).

CFR, fără fundaşi

După ce îi pierduse pe Vinicius şi Cestor (ambii accidentaţi), Dan Petrescu nu se poate baza nici pe serviciile lui Andrei Burcă. Fotbalistul a fost testat pozitiv la Covid-19, iar în acest moment Denis Ciobotariu este singurul stoper de meserie pe care-l are la dispoziţie „Bursucul” pentru meciul cu Roma.  Ben Youssef este fundaşul cu care conducerea încearcă să-i întărească lotul subţire lui Dan Petrescu. Jucătorul a participat cu naţionala Tunisiei la Mondialul din 2018 şi a mai evoluat în Liga 1 şi la Astra Giurgiu.

 

Pe unde mai fluieră ai noştri?

Arbitrii Istvan Kovacs şi Radu Petrescu, alături de brigăzile lor, vor conduce, joi, partide din grupele Ligii Europa. Joi, de la ora 19:55, Hapoel Beer-Sheva şi Bayer Leverkusen se întâlnesc într-un meci din grupa C, în care mai joacă Slavia Praga şi Nice. Partida din Israel va fi arbitrată de Radu Petrescu, ajutat de asistenţii Radu Ghinguleac şi Mircea Grigoriu. La Glasgow va arbitra Istvan Kovacs, cel care îi va avea alături pe asistenţii Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene,. Meciul AS Roma – CFR Cluj (19:55) va fi condus de arbitrul sloven Matej Jug. Slovenul a mai arbitrat şi meciul FCSB – Vitoria Guimaraes, scor 0-0, în prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, din august 2019.

Pas greşit pentru oltenii lui Mititelu

FC U Craiova a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat, marţi, pe teren propriu, cu Aerostar Bacău, în etapa a X-a a Ligii I. În urma acestui rezultat, FCU Craiova se menţine pe primul loc, cu 21 de puncte din nouă jocuri. Pe locurile următoare se află în ordine Metaloglobus şi ASU Poli Timişoara, cu câte 19 puncte, U Cluj (9), Dunărea Călăraşi (9) şi Farul Constanţa, cu câte 17 puncte. Aerostar Bacău ocupă locul 20, penultimul, cu patru puncte, din nouă meciuri. Ultimul loc este ocupat de Pandurii Târgu Jiu (9), cu trei puncte.

Început timid de drum

Echipa feminină de fotbal „U” Olimpia Cluj a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (0-1), formaţia Birkirkara FC din Malta, într-o partidă contând pentru turul I preliminar al Ligii Campionilor. În urma acestui succes, campioana României s-a calificat în faza următoare a competiţiei. Duelul dintre „U” Olimpia Cluj şi Birkirkara s-a disputat, din cauza pandemiei de coronavirus, într-o singură manşă. Pentru a se califica în faza eliminatorie a UEFA Women’s Champions League, acolo unde îşi vor face apariţia şi cele mai importante echipe feminine din fotbalul european, „U” Olimpia va trebui să treacă şi de turul al II-lea preliminar.

 

Messi, în drum spre „cetăţenie”

Gruparea Manchester City vrea să-l achiziţioneze pe argentianianul Lionel Messi din sezonul viitor. După ce în vară a anunţat că vrea să plece şi apoi a renunţat la idee, Messi ţine conducerea clubului FC Barcelona în suspans. Totuşi, contractul său expiră anul viitor, astfel că Manchester City vrea deja să-şi asigure serviciile jucătorului argentinian din sezonul 2021-22. Potrivit sursei citate, FC Barcelona nu ar putea să asigure salariul starului său, care joacă în capitala Cataloniei de 13 ani.

 

Comentarii