Municipiul Iaşi are toate şansele să ajungă “Destinaţia anului 2021 în România”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Municipiul Iaşi are toate şansele să ajungă “Destinaţia anului 2021 în România”

GALERIE
Palas Palatul Culturii
  • Palas Palatul Culturii
- +

“Oraşele mari, indiferent de conformaţia centrului lor vechi, sunt competitori puternici ai destinaţiilor naturale sau istorice întrucât atrag tineri creativi cu o percepţie ridicată asupra calităţii serviciului în ospitalitate, oferă locuri de muncă competitive şi experienţe puternice vizitatorilor”, consideră Mihai Bulai, prodecan al Facultăţii de Geografie şi Geologie.

Municipiul Iaşi s-a calificat printre primele 6 locuri din ţară care vor concura începând de luna viitoare pentru titulatura de «Destinaţia anului 2021 în România», un proiect de promovare a turismului intern realizat de Prima TV. Iaşul se va „lupta” pentru marele trofeu cu Banatul Montan, Brăila, Delta Dunării, Ţara Maramureşului şi Oradea, acestea fiind celelalte 5 destinaţii calificate în Marea Finală urmare a nominalizărilor românilor.

„Sunt bucuros că destinaţia Iaşi a fost susţinută pentru a se clasa printre finaliste. Este interesant echilibrul geografic – toate cele 6 destinaţii finaliste sunt periferice României, în plus trei sunt din estul ţării (Iaşi, Brăila, Delta Dunării) şi trei din vestul ţării (Maramureş, Oradea, Banatul Montan)”, remarcă Mihai Bulai, prodecan al Facultăţii de Geografie şi Geologie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi, totodată, preşedintele Asociaţiei „Destination Iaşi”.

În etapa a doua a proiectului, care va începe pe 17 iulie 2021, se va putea vota destinaţia favorită pe platforma www.destinatiaanului.ro. Prima TV va difuza, în lunile iulie şi august, o serie de 6 emisiuni dedicate acestui proiect, care vor promova atât obiectivele turistice, activităţile şi gastronomia locală, cât şi oamenii deosebiţi ce pot fi întâlniţi în aceste locuri interesante. Un juriu format din profesionişti în turism, bloggeri şi publicul votant va decide care dintre cele 6 destinaţii se va bucura de faima titlului «Destinaţia anului 2021 în România».

Cititi si: Municipiul Iaşi, nominalizat în competiţia “Destinaţia Anului 2021 în România

„Pentru a ajunge pe locul I, este necesară o susţinere a destinaţiei Iaşi în următoarea etapă de vot online, o colaborare deosebită între factorii interesaţi din turism pentru a organiza info-tripuri de calitate pentru (video)bloggerii care vor crea materiale despre Iaşi şi conturarea unui mesaj coerent despre ceea ce reprezintă şi promite destinaţia Iaşi”, consideră preşedintele Asociaţiei „Destination Iaşi”. De altfel, recent înfiinţata asociaţie „Destination Iaşi” şi-a propus să crească percepţia Municipiului Iaşi ca destinaţie turistică de talie naţională şi a fost intens susţinută, în această campanie, de iniţiativele existente (Iaşi Travel, CitiID, Travel Blitz, ghizi şi agenţii de turism, bloggeri de turism, studenţi şi oaspeţi ai oraşului).

Cititi si: Asociaţia “Destination Iaşi” are de astăzi manager de destinaţie

„În mod eronat, mass media şi unii decidenţi politici naţionali creaseră în trecut ideea că destinaţiile turistice sunt doar în jurul staţiunilor turistice, în jurul zonelor naturale sau trebuie neapărat să deţină construcţii de 100 de ani, lipite una de alta şi cu acoperişul din ţiglă roşie. Oraşele mari, indiferent de conformaţia centrului lor vechi, sunt competitori puternici ai destinaţiilor naturale sau istorice întrucât atrag tineri creativi cu o percepţie ridicată asupra calităţii serviciului în ospitalitate, oferă locuri de muncă competitive şi experienţe puternice vizitatorilor. Trebuie să spunem că Municipiul Iaşi are toate atu-urile pentru a se clasa pe locul I, întrucât se află pe locul 10 în ţară la destinaţiile urbane la numărul de sosiri turistice, este al doilea oraş ca mărime al României după numărul locuitorilor, este poarta României către est, este gazda unui patrimoniu cultural material şi memorial incontestabil, posesorul unor clădiri de o importanţă simbolică internaţională etc.”, a mai spus Mihai Bulai pentru „Ziarul de Iaşi”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.