Mureşan a fost prefăcut în înger

marți, 18 noiembrie 2014, 02:44
4 MIN
 Mureşan a fost prefăcut în înger

Legea aministiei s-a mutat din Parlament pe terenurile de fotbal. Suspendarea de 16 etape dictată împotriva jucătorului de la ASA pentru agresiunea asupra lui Rusescu a fost anulată

 
Comisia de Recurs a FRF a anulat, ieri, sancţiunea de 16 jocuri dictată de Comisia de Disciplină jucătorului formaţiei ASA Târgu Mureş, Gabriel Mureşan, după meciul cu Steaua. În schimb, Comsia de Recurs a păstrat cele şase etape de suspendare dictate în cazul mijlocaşului Ousmane N’Doye (ASA Târgu Mureş), sancţionat tot după meciul cu Steaua. Deciziile au fost luate după ce Comisia de Discplină a FRF a analizat aceste cazuri în urma unui memoriu depus de Steaua. Claudiu Keşerü a fost lovit la cap cu piciorul de Ousmane N’Doye, în urma unui duel la minge la mijlocul terenului, atacantul fiind schimbat în minutul 22 cu Raul Rusescu.  N’Doye nu a fost sancţionat în timpul jocului de arbitrul Istvan Kovacs. La rândul său, Raul Rusescu, care l-a înlocuit pe Keşerü a fost lovit cu cotul în figură de Gabriel Mureşan în minutul 29 al partidei, arbitrul Istvan Kovacs dictând doar cartonaş galben. La acestă fază, Mureşan a primit doar un cartonaş galben. Rusescu va fi indisponibil timp de mai multe săptămâni, după ce a fost nevoit să suporte o intervenţie chirurgicală la ochiul drept.
 
Argaseală: “Liber la violenţă!”
La aflarea deciziei, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a opinat că astfel, s-a dat liber la violenţă. "E vorba de un principiu, pentru că după acest caz, orice jucător va putea să folosească precedentul oferit de această comisie, spunând că a fost sancţionat de arbitru cu cartonaş galben şi nu se mai face vinovat, chiar dacă ar fi repercursiuni periculoase. S-a dat liber la violenţă", a spus Argăseală, la Look TV. Oficialul stelist a afirmat că se aştepta la o reducere a deciziei în cazul lui Mureşan, dar nu la anularea deciziei. "Dacă era menţinută decizia sau era scăzută, deci se menţinea o anumită decizie de sancţionare a unui jucător, atunci ar fi fost discuţii care se stingeau foarte repede. În majoritate, lumea se aştepta, dar faptul că s-a respins total în ciuda opiniei publice cred că ar trebui luată în discuţie şi activitatea comisiei şi modul de reparare a acestor greşeli. Nu mă aşteptam în vecii vecilor să se întâmple asta. Rezultatul este scandalos", a completat Argăseală, care a precizat că, din punct de vedere legal, Steaua nu mai poate ataca sentinţa decât la TAS.
Raul Rusescu, accidentat grav de mijlocaşul echipei ASA Târgu Mureş, Gabriel Mureşan, s-a declarat şocat: "Sunt şocat de decizia Comisiei de Recurs şi consider că nu este normal ca în 2014 să fie tolerate asemenea acte de indisciplină. Din păcate, s-a creat un precedent periculos pentru toţi jucătorii de fotbal. Nu pot şi nu am cum să fiu de acord cu această decizie. Din păcate pentru mine şi pentru familia mea, am trecut prin momente foarte dificile. încă nu pot să estimez data când voi redeveni un om normal şi când voi putea să îmi desfăşor activitatea fără probleme. Este regretabil că s-a ajuns în această situaţie", a declarat Rusescu, pentru site-ul oficial al FC Steaua. Site-ul echipei campioane a publicat radiografia efectuată de Raul Rusescu după intervenţia chirurgicală la care a fost supus după ce a suferit o fractură de orbită, în care se vede o placă de titan inserată în zona craniului.
 
 
Stanciu: “Noi am cerut schimbarea încadrării!”
Directorul general al clubului ASA Târgu Mureş, Daniel Stanciu, a declarat că gruparea mureşeană a cerut şi a obţinut schimbarea încadrării la Comisia de Recurs a FRF, în cazul jucătorului Gabriel Mureşan: "Făcând abstracţie de incidentul în sine, că nu e normal să-l întâlneşti pe un teren de fotbal, cred că trebuie să respectăm un regulament. Moral, lumea ne-a certat rău, dar am cerut să se facă dreptate respectându-se regulamentul. Am cerut schimbarea încadrării, articolul 63 se referea la jucători eliminaţi şi articolul 90 dă voie comisiei să intervină, să aplice o penalizare suplimentară. La Mureşan nu putea o comisie să vină să schimbe cartonaşul. A fost şi jucătorul de faţă, a recunoscut că a lovit, dar am cerut schimbarea încadrării. Asta a fost tot", a declarat Stanciu la DigiSport. În schimb, în cazul lui Ousmane N’Doye s-a ţinut cont de faptul că arbitrul nu a luat nicio sancţiune, susţine Stanciu: "La N’Doye nu suntem mulţumiţi, dar comisia a ţinut cont de faptul că arbitrul nu a dictat nimic. Comisia a luat în calcul faptul că arbitrul nu a intervenit, pe baza articolului 90 a intervenit şi a decis această suspendare".
 
 
 
 

Comentarii