Muzicianul blues Lucky Peterson a murit la vârsta de 55 de ani

luni, 18 mai 2020, 14:29
1 MIN
 Muzicianul blues Lucky Peterson a murit la vârsta de 55 de ani

Muzicianul blues Lucky Peterson în vârstă de 55 de ani a murit duminică după-amiază, într-un spital din Dallas, potrivit unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

„Cu mare tristeţe anunţăm moartea lui Lucky Peterson, duminică, la ora 2:25 PM, în Dallas. Se afla acasă când a început să se simtă rău şi a fost dus urgent la spital, în stare critică, dar, din păcate, nu a putut fi reanimat”, se arată în mesaj.

Născut în 1964, în Buffalo, Peterson a debutat ca organist pe scena Governor's Inn, la vârsta de 5 ani, şi a fost remarcat de contrabasistul Willie Dixon. În 1969 a lansat primul album, „Our Future”, pe care l-a prezentat în numeroase emisiuni de televiziune. A abordat, de-a lungul carierei, diverse stiluri. După orgă, chitara a devenit al doilea instrument preferat al său, iar stilul de interpretare a fost asemănător lui B.B. King. În 2009, a revenit la prima dragoste, cu triplul album „Organ Soul Sessions”.

În 2014, a lansat albumul „The Son of a Bluesman”, inspirat de trecutul lui şi de tatăl lui, proprietarul Governor's Inn, unul dintre cele mai importante cluburi de blues din Statele Unite. 

 

Comentarii