Norris Măgeanu, iubitul Lorenei Menghia, sora celebrei Catrinel, la un pas de moarte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Norris Măgeanu, iubitul Lorenei Menghia, sora celebrei Catrinel, la un pas de moarte

GALERIE
noris
  • noris
- +

Norris Măgeanu, iubitul Lorenei, sora celebrei Catrinel Menghia, a reuşit vineri, 16 ianuarie, să ajungă până aproape de vârful Aconcagua. Drumul a fost plin de pericole, care, ca un făcut, s-au invit la tot pasul, în ciuda faptului că tânărul se pregătise pentru expediţie ca la carte.

Norris şi echipa lui au fost cât pe ce să se îmbolnăvească, s-au deshidratat, s-au ales cu degerături din cauza frigului extrem şi a oboselii şi, la un moment dat, chiar au fost la un pas de moarte. Ajunşi la o altitudine de 6.830 m din 6.962 m, cât măsoară Aconcagua, cei trei tineri au ales viaţa şi au decis să abandoneze misiunea şi să coboare de pe munte.

Trei zile mai târziu, pe 19 ianuarie, au ajuns în Mendoza (Argentina), unde îşi trag sufletul, fiind încă în convalescenţă. “Nu am ajuns până în vârf. A fost cam la limită. La înălţimile alea, viaţa e mult mai neînsemnată şi poţi să o pierzi oricând. Am plecat către vârf la 5 dimineaţa, la -25 de grade. Soarele ne bătea în cap, apă nu aveam, că ar fi îngheţat, termosul de ceai era doar de un litru şi îl terminasem...”, ne-a dezvăluit Norris.

Cu toate că nu mai erau decât 130 m până la atingerea obiectivului, alpiniştii au ales să nu rişte inutil. “În noaptea în care urma să facem ascensiunea finală, eram în ultima tabără, Cholera, la 6.000 de metri. Acolo a fost viscol mare seara, s-a înteţit noaptea şi nu am dormit nici o secundă, am păzit cortul... La ora 14.00, când am ajuns aproape de vârf, eram aşa extenuaţi, încât decizia de a nu continua a fost una pentru viaţă”, susţine Măgeanu.

libertatea.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.