Norris Măgeanu, iubitul Lorenei Menghia, sora celebrei Catrinel, la un pas de moarte

miercuri, 21 ianuarie 2015, 12:24
2 MIN
 Norris Măgeanu, iubitul Lorenei Menghia, sora celebrei Catrinel, la un pas de moarte

Norris Măgeanu, iubitul Lorenei, sora celebrei Catrinel Menghia, a reuşit vineri, 16 ianuarie, să ajungă până aproape de vârful Aconcagua. Drumul a fost plin de pericole, care, ca un făcut, s-au invit la tot pasul, în ciuda faptului că tânărul se pregătise pentru expediţie ca la carte.

Norris şi echipa lui au fost cât pe ce să se îmbolnăvească, s-au deshidratat, s-au ales cu degerături din cauza frigului extrem şi a oboselii şi, la un moment dat, chiar au fost la un pas de moarte. Ajunşi la o altitudine de 6.830 m din 6.962 m, cât măsoară Aconcagua, cei trei tineri au ales viaţa şi au decis să abandoneze misiunea şi să coboare de pe munte.

Trei zile mai târziu, pe 19 ianuarie, au ajuns în Mendoza (Argentina), unde îşi trag sufletul, fiind încă în convalescenţă. “Nu am ajuns până în vârf. A fost cam la limită. La înălţimile alea, viaţa e mult mai neînsemnată şi poţi să o pierzi oricând. Am plecat către vârf la 5 dimineaţa, la -25 de grade. Soarele ne bătea în cap, apă nu aveam, că ar fi îngheţat, termosul de ceai era doar de un litru şi îl terminasem…”, ne-a dezvăluit Norris.

Cu toate că nu mai erau decât 130 m până la atingerea obiectivului, alpiniştii au ales să nu rişte inutil. “În noaptea în care urma să facem ascensiunea finală, eram în ultima tabără, Cholera, la 6.000 de metri. Acolo a fost viscol mare seara, s-a înteţit noaptea şi nu am dormit nici o secundă, am păzit cortul… La ora 14.00, când am ajuns aproape de vârf, eram aşa extenuaţi, încât decizia de a nu continua a fost una pentru viaţă”, susţine Măgeanu.

libertatea.ro

 

Comentarii