Nu-i de bine, e de rău

joi, 22 august 2013, 01:50
2 MIN
 Nu-i de bine, e de rău

Selecţionerul Abdullah Avci a demisionat de la naţionala Turciei. Federaţia tratează intens cu "Împăratul" Fatih Terim



Selecţionerul Turciei, Abdullah Avci, a pus capăt colaborării cu federaţia turcă de comun acord cu conducerea forului, iar Galatasaray a acceptat ca antrenorul Fatih Terim să negocieze cu oficialii TFF pentru preluarea conducerii tehnice a adversarei României în preliminariile CM. "În fotbal există şi victorii şi înfrângeri, şi muncă şi despărţiri. Iar eu m-am gândit că despărţirea este cea mai bună decizie şi i-am împărtăşit acest gând preşedintelui Federaţiei Turce de Fotbal (TFF), Yildîrîm Demiroren. Le mulţumesc atât lui cât şi tuturor celor de la federaţie pentru susţinere", a declarat Abdullah Avci, conform site-ului federaţiei turce. Forul fotbalistic turc i-a mulţumit, printr-un comunicat, lui Abdullah Avci pentru activitatea depusă din noiembrie 2011 până în prezent.
La scurt timp după anunţul lui Avci privind demisia de la naţionala Turciei, clubul Galatasaray a anunţat, pe site-ul oficial, că preşedintele TFF l-a contactat telefonic pe preşedintele grupării din Istanbul, Unal Aysal, şi i-a spus acestuia că ar vrea să negocieze cu Fatih Terim pentru postul de selecţioner. "Preşedintele clubului şi-a dat acordul. Opinia publică va fi informată în legătură cu ceea ce se va mai întâmpla în acest caz", se arată pe site-ul grupării din Istanbul. Fatih Terim, antrenorul echipei Galatasaray din 2011, a mai pregătit selecţionata Turciei în perioadele 1993-1996 şi 2005-2009.
Fatih Terim, supranumit "împăratul" în ţara sa pentru talentul cu care îşi coordonează jucătorii, a câştigat Cupa UEFA cu Galatasaray, în anul 2000, când gruparea din Istanbul îi avea în rândurile sale pe internaţionalii români Gheorghe Hagi şi Gică Popescu. El şi-a început cel de-al treilea său mandat la Galata în mai 2011, conducând gruparea către titlul de campioană în ultimele două sezoane. În vârstă de 59 ani, Faith Terim a mai condus selecţionata Turciei între 2005 şi 2009, demisionând după ratarea calificării la Cupa Mondială din Africa de Sud.

Comentarii