anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Nuntă după gratii. Avocatul acuzat că şi-a omorât iubita gravidă s-a căsătorit în Penitenciar cu o studentă. Iată noua “aleasă”!

GALERIE
Felecanu&sotia
 • Felecanu&sotia
- +

Avocatul care este acuzat că şi-a omorât iubita însărcinată aruncând-o de la balcon s-a căsătorit după gratii. Sebastian Felecanu ar fi omorât-o pe iubita lui, Monica Cioată, pe data de 18 iunie 2021, potrivit acuzării. Noua căsnicie a fost oficializată joia trecută, în Penitenciarul Iaşi. Mireasa este Luana Elena Bulgariu, în vârstă de 30 de ani, din Vaslui.

Sebastian Felecanu se află în arest din vară, iar în luna septembrie a fost trimis în judecată pentru omor. Dacă va fi găsit vinovat, acesta va petrece mulţi ani după gratii. Chiar şi aşa, noua soţie a lui Felecanu este dispusă să aştepte, mai ales că, se pare, nu o interesează acuzaţiile aduse de către procurori soţului său: omor calificat, pentru care pedeapsa este cuprinsă între 15 şi 25 de ani de închisoare.

A solicitat DLEP de intenţie încă de acum o lună

Astfel, joi, la penitenciarul Iaşi a avut loc oficierea cununiei între cei doi, de către reprezentanţii Primăriei Iaşi. Avocatul solicitase oficierea cununiei către Direcţia Locale de Evidenţă a Populaţiei Iaşi în urmă cu o lună de zile, cu tânăra din Vaslui, studentă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din anul 2019.

Ea a absolvit cursurile Universităţii de Ştiinţe Vieţii “Ion Ionescu de la Brad”. Căsătoria a fost oficializată în cadrul penitenciarului deoarece avocatul a fost mutat aici, din arest, imediat după ce a fost trimis în judecată. Acesta este deocamdată judecat, şi este posibil să nu beneficieze de aceleaşi drepturi ca un deţinut care execută pedeapsa în regim deschis sau semideschis.

Deţinuţii care execută în aceste două condiţii au mai multe drepturi în plus faţă de ceilalţi. De exemplu, căsătoria are loc în penitenciar iar cei doi soţi au dreptul la o vizită intimă de 48 de ore, iar cei care stau la regim deschis sau semideschis pot fi lăsaţi cinci zile în libertate.

Cât despre oficierea căsătoriei, în penitenciar este permisă participarea doar a zece persoane, inclusiv deţinutul. La eveniment nu este permisă şampania, deoarece conţine alcool, şi nici fotografiatul.

Cum a murit avocata Monica Cioată?

În privinţa presupusei crime, procurorii au scris în actul de acuzare că Monica Cioată, de profesie avocat stagiar chiar la iubitul ei, l-a implorat pe Sebastian Felecanu să nu o omoare.

“Martorii care locuiesc în apartamentele situate dedesubt ori lateral faţă de apartamentul în care a avut loc conflictul - într-un bloc turn din zona Târgu Cucu - au declarat că în apartamentul lui Felecanu Sebastian a avut loc un conflict, o femeie a ţipat de mai multe ori „de disperare, ca şi cum se temea de ceea ce voia să-i facă bărbatul”, a strigat de mai multe ori „Nu! Nu! Nu!, ca şi cum nu voia ceva, iar la sfârşit s-a auzit un ţipăt, «Aaaa» şi o bufnitură”, se arată în actele de urmărire penală.

Monica Cioată ar fi fost sugrumată şi aruncată pe fereastră, spun procurorii. Aceştia mai spun că, în ce priveşte comportamentul violent al avocatului, acesta era determinat de consumul de alcool: Felecanu se îmbăta şi urina prin casă, elocventă în acest sens fiind filmarea realizată de victimă în timpul convieţuirii cu inculpatul, în care acesta urina pe un dulap din dormitor, în timpul nopţii, când se afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

De altfel, consumul de alcool pare să fie cel care este declanşator pentru manifestările agresive verbal şi fizic ale inculpatului”, se arată în cererea de arestare pronunţată în dosar de magistraţii Curţii de Apel Iaşi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

Una din vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.