O companie din Iaşi produce sute de mii de măşti “fashion” pentru Europa
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O companie din Iaşi produce sute de mii de măşti “fashion” pentru Europa

GALERIE
fashion masks
  • fashion masks
- +

Producătorii de îmbrăcăminte din judeţul Iaşi îşi menţin afacerile pe timpul pandemiei COVID-19 prin confecţionarea măştilor textile în ton cu moda. Pe site-urile din România, preţurile măştilor personalizate pornesc de la 15 lei, dar pot ajunge şi până la 50 lei sau chiar mai mult. Acestea au devenit inevitabil o formă de auto-exprimare estetică pe măsură ce autorităţile din întreaga lume recomandă oamenilor purtarea măştilor de faţă în public, pentru a ajuta la prevenirea răspândirii virusului.

„În Europa este o cerere foarte mare de «fashion masks», iar acum fabrica noastră produce şi exportă măşti de protecţie de ordinul sutelor de mii. În final vor fi foarte multe variante, diverse modele şi culori”, a spus pentru „Ziarul de Iaşi” Marius Şandru, proprietarul companiei de textile Eurotex Company, care are aproximativ 300 de angajaţi în unitatea de producţie din Iaşi.  Compania croieşte articole vestimentare pentru giganţii Zara şi H&M, unele dintre cele mai mari branduri de fashion din lume, dar activitatea fabricii ieşene a fost afectată sever odată cu închiderea graniţelor, fluxurile comerciale fiind întrerupte în toată lumea.

„În ceea ce priveşte producţia de articole vestimentare, la începutul crizei a fost afectată în proporţie de 90%. Acum am început gradual activitatea, s-a făcut şi o reorganizare a posturilor de lucru, am implementat măsuri sanitare astfel încât activităţile să se desfăşoare în condiţii de protecţie a angajaţilor. Momentan, pe zona de textile comenzile sunt destul de anemice, însă, chiar dacă există totuşi o uşoară dinamică, este prematur să ne pronunţăm unde se vor stabiliza. (...) Marea întrebare este unde se va stabiliza piaţa în clipa în care  nu vom mai avea de lucru cu aceste «fashion masks». Ştim că toţi retailerii sunt foarte afectati şi stau pe stocuri colosale. Vestea bună este că circuitele financiare nu sunt blocate, rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare”, a precizat Marius Şandru pentru „Ziarul de Iaşi”. Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, Eurotex Company a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri netă de 115,4 milioane lei (circa 24 milioane euro). 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.